Живио у туђој викендици и пљачкао по комшилуку

ГС
Живио у туђој викендици и пљачкао по комшилуку

БРЧКО - Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор за Н.В-Л. (52) који је ухапшен у акцији“Хајдук”, а којег терете да је посљедњих мјесеци у околини Брчког починио серију тешких крађа.

Н.В-Л. сумњиче да је од новембра прошле, па до 27. марта ове године, у мјесту Сандићи, док је без дозволе боравио у туђој викендици, у том мјесту починио серију тешких крађа, пишу „Независне“.

Он је пљачкао и друге објекте у близини викендице у којој је “одсједао” односно користио за боравак, спавање и скривање.

Истрагом је полиција у викендици власника Д. Б. који ту повремено борави, пронашла већу количину украдених предмета, као што су електрични и други алати, посуђе, одјећа, разни други предмети покућства, као и храна и пиће.

Сумња се да је на том локалитету Н.В-Л, који је раније осуђиван за слична и друга кривична дјела, тешку крађу учинио у најмање осам наврата.

Осумњичени је ухапшен 27. марта у вечерњим сатима у оквиру акције кодног назива “Хајдук”, а након задржавања и криминалистичке обраде у полицији, спроведен је у просторије Тужилаштва које му је предложило притвор.

Притвор му је одређен по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, усљед опасности да би могао поновити кривично дјело, за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна.

Тужилаштво и полиција настављају истрагу усмјерену на доказивање тешких крађа те позивају грађане да пријаве сваки сличан случај с овог подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана