Жена оптужена да је сестрића убила летвом, а познаника покушала убити цјепаницом

J.Са.
Жена оптужена да је сестрића убила летвом, а познаника покушала убити цјепаницом

МАГЛАЈ – Васвија Мехић (45) из Маглаја оптужена је да је летвом насмрт претукла сестрића Е. Ј. након што јој је узео мобилни телефон и није хтио да га врати, те за покушај убиства познаника Н. С.

Према оптужници Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, Мехићева је сестрића летвом затукла 8. августа 2022. године у јутарњим сатима у Мисурићима код Маглаја.

- У напуштеном помоћном објекту оптужена је са својим сестрићем Е. Ј. конзумирала алкохол. Након што је дошло до свађе због тога што је Е. Ј узео њен мобилни телефон и није хтио да га врати, у намјери да га усмрти, напала га је - наводи се у оптужници.

Како се даље наводи, ударила га је најмање четири пута у главу, свјесна да га на тај начин може усмртити, што је, како се тврди у оптужници, и хтјела.

- Е. Ј. је задобио тешке повреде од којих је неколико дана касније преминуо у Кантоналну болницу Зеница - стоји у оптужници.

Оптужена је, након што је усмртила сестрића, отишла и вратила се у вечерњим часовима са А. З, те је позвала хитну помоћ и полицију.

Мехићевој се, даље, на терет ставља да је 17. децембра прошле године у Старом Граду у Маглају покушала убити Н.С. након што јој је предложио да имају сексуални однос, што је она одбила.

- Н. С. ју је повукао према кревету да легне поред њега, а она је у намјери да га лиши живота узела цјепаницу дужине и ударила га девет пута у главу и груди. Била је свјесна да га ови ударци могу усмртити, што је и хтјела, па му је на тај начин нанијела тешке тјелесне повреде - истиче се у оптужници.

Додаје се да му је цјепаницом поломила вилицу, јагодичну кост и нос, након чега је позвала хитну помоћ и полицију.

Оптужници против Мехићеве због кривичног дјела убиство са кривичним дјелом убиство у покушају, подигло је Кантонално тужилаштво ЗДК, а потврђена је од стране судије за претходно саслушање Кантоналног суда у Зеници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана