Жена из Модриче скупо платила лаковјерност: Лажни хоџа умјесто магије “скинуо” 30.000 марака

Небојша Томашевић
Жена из Модриче скупо платила лаковјерност: Лажни хоџа умјесто магије “скинуо” 30.000 марака

МОДРИЧА - Тридесетчетворогодишња Модричанка остала је без 30.000 марака вјерујући да ће јој мушкарац, који се путем телефона лажно представио као хоџа, скинути црну магију.

Она је случај пријавила полицији 20. марта, након што је дала новац “хоџином сараднику” и схватила да јој се више нико не јавља.

- Мушкарац јој је наводно телефонски понудио услуге скидања црне магије, јер је жена имала одређене проблеме. Пошто јој се представио да је хоџа, она је вјеровала да јој може помоћи - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, преварант је жртви телефонски појаснио гдје и како да му донесе новац да би јој помогао.

- Тога дана када је требало да се нађу чули су путем телефона и преварант јој је говорио гдје и како да се сусретне са човјеком који ће преузети новац. Она је испричала да је у коверту ставила 30.000 КМ те је дошла на договорену локацију, гдје непознатом мушкарцу дала новац - рекао је извор “Гласа Српске”.

Ово је само још један у низу случајева који потврђује да грађани притиснути тешким проблемима често помоћ траже у натприродном па тако насједају на преваранте и шарлатане који обећавају скидање црне магије.

Полиција у Бањалуци лани је ухапсила Патрицију Ђорђевић (37) из Вршца која је од старије Бањалучанке “скидајући црну магију” украла 25.300 КМ. На сличан начин ова држављанка Србије опељешила је и старију жену из Теслића, од које је украла 10.000 КМ, обећавши да ће ослободити магије њену породицу да нико од чланова не би умро.

Прво је насјела старица (79) из бањалучког насеља Лауш, пустивши у кућу младу жену која јој је рекла да је уморна и замолила је да јој скува кафу. Када ју је старица угостила, кроз разговор јој је рекла да ју је неко омађијао црном магијом и да ће јој због тога неко из куће убрзо умријети, ако не скине чини. Тада се Ђорђевићева понудила да јој помогне да се ријеши “набачаја” уз новчану надокнаду. Уплашена старица је изнијела око 25.300 КМ, вјерујући да ће јој помоћи.

Преваранткиња је од Бањалучанке затражила да јој донесе потребне ствари за скидање црне магије, односно намирнице: воду, хљеб, со, шећер, а када је жена отишла по то, искористила је тренутак непажње и побјегла с новцем. Ђорђевићева је убиједила и жену из Теслића да фолија има чаробне моћи те да уз помоћ ње може скинути црну магију, која је наводно “крива” за болест њеног унука. У фолију је умотала све драгоцјености које је наивна жена изнијела и ставила на сто, након што је преваранткиња од ње тражила да их донесе и новац који има да би јој помогла, а током своје “сеансе” је успјела неопажено да фолију у којој је био новац убаци у своју торбу.

Полиција

Полицијска управа Добој саопштила је да им је овај случај пријављен 20. марта и да су у току провјере навода пријаве и истрага.

- Полицијској станици Модрича у суботу је пријављено да је оштећена особа са подручја општине Модрича слиједећи упутства путем телефона непознатом лицу дала коверту у којој се налазило око 30.000 КМ, наводно за услуге уклањања црне магије. У току је рад на расвјетљавању кривичног дјела превара - саопштила је полиција не наводећи друге детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана