Жена из Лакташа у УКЦ примљена неухрањена, анемична и без свијести

ГС
Жена из Лакташа у УКЦ примљена неухрањена, анемична и без свијести

БАЊАЛУКА - Четрдесеттрогодишња Г.К. из Лакташа, која је, како постоје тврдње, 17 година провела у кући, у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске примљена је са видним ранама по тијелу (декубитусима), неухрањена, анемична, непокретна, запуштеног здравственог стања и без свијести.

Рекли су то у УКЦ-у за "Независне новине" и додали да је она 11. септембра у 21.30 у Ургентни центар довезена колима Службе хитне помоћи Лакташи.

- Љекари Ургентног центра су хитно приступили дијагностичкој обради пацијента и примјени адекватне терапије, те се приступило мултидисциплинарном лијечењу и одмах су укључени љекари Клинике за пластично-реконструктивну хирургију, хематолози, инфектолози, интернисти и стање пацијенткиње се већ наредног дана стабилизовало – нагласио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Према ријечима начелнице Ургентног центра Славице Зељковић стање пацијенкиње данас је стабилно, свјесна је и комуникативна, те се даље примјењује сва адекватна терапија у циљу стабилизовања општег здравственог стања.

Остаје на даљем праћењу и лијечењу у Ургентном центру.

Полицијска управа Бањалука покренула је истрагу о случају запуштања жене, рекао је јуче извор АТВ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана