Зеленаши пали на дјелу

Небојша Томашевић
Зеленаши пали на дјелу

Сарајево - Анел Сејфовић (31), Алмедин Ћато (29), Кемал Гагула (23) и Арман Црнчало (21) ухапшени су у Сарајеву у полицијској акцији "Ескејп" због сумње да су пријетећи изнуђивали новац од једног Сарајлије.

Према незваничним информацијама један од њих је "пао" на улици док му је жртва изнуде предавала новац. Осумњичене су похапсили припадници Федералне управе полиције по надзором сарајевског Кантоналног тужилаштва.

Полиција овај четверац, коме је већ одређено задржавање од 24 часа, терети се да су у више наврата пријетили Сарајлији тражећи од њега новац. Сумњиче их за изнуду и угрожавање безбједности. Према незваничним информацијама они су пријетили Сарајлији да ће га убити, али и чланове његове породице уколико им не да тражене износе новца.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић казала је да ће осумњичени бити саслушани у наредна 24 часа.

- Поступајући тужилац ће након што их испита одлучити да ли ће за њих тражити притвор или не. Више детаља за сада не можемо да кажемо - казала је Бавчићева.

Акција "Ескејп" изведена је на више локација у Сарајеву, а осумњиченом Сејфовићу полиција је лисице на руке ставила у кафићу у насељу Илиџа. Његови познаници и чланови родбине  који су се ту затекли казали су да је он ухапшен "ни крив ни дужан".

- Анел нема везе с овим и све му је намјештено. Изнуда је, како чујем, повезана са брачним паром. Приликом претреса наше куће, ништа нису пронашли - казао је један од  чланова породице Сејфовић не желећи да му помињемо име.

Сејфовић и Ћато одраније су добро познати полицији по  чињењу кривичних дјела. Сејфовић је хапшен због сумње да је учествовао у пљачки Рајфајзен банке на Илиџи, али је утврђено да нема везе са тим. Раније је одлежао затворску казну због покушаја убиства. Анел је први рођак најпознатијег бјегунца из сарајевског КПЗ-а Амела Сејфовића, који је због пљачке банке, током које је убијен пролазник, осуђен на 14 и по година затвора.  Ћато је одраније познат по недозвољеном држању оружја, као и ватреним обрачунима у Сарајеву. У априлу 2014. године њега је хицима из пиштоља ранио Никола Џамоња на тролејбуском стајалишту на Добрињи.

Докази

Према незваничним информацијама полиција је током акције "Ескејп" пронашла новчанице које је жртва изнуде предао једном од осумњичених. Осим тога пронађена је и одређена количина оружја, муниције, више мобилних телефона са СИМ картицама и други предмети. У полицији кажу да ће све то бити докази у процесу против осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана