Зборовање у Стричићима зачинили песницама

Сања Амиџић
Зборовање у Стричићима зачинили песницама

Бањалука - Двије туче догодиле су се протеклог викенда током прославе 51. "Кочићевог збора" на Мањачи, а у једном од обрачуна учествовало је више младића који су под дејством алкохола правду дијелили песницама.

Очевидац једне од туча, која се догодила у недјељу око 21.30 часова, испричао је да је на самом излазу са зборишта примијетио нагуравање и тучу четворице младића.

- Када сам кренуо кући недалеко од рингишпила примијетио сам некакву гужву. Међу мушкарцима је најприје избила свађа, а потом су почели да сијевају ударци. Не знам колико је туча била озбиљна, али на лице мјеста убрзо је дошла полиција и младићи су се примирили. Нисам видио да ли су интервенисали, ни да ли је неко привођен - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Мањи инцидент догодио се и на једном од штандова гдје се точи пиво. Ту је дошло до обрачуна између двојице младића који су се прво посвађали, а затим размијенили неколико удараца.

Током прославе "Кочићевог збора" дошло је до оштећења једног од најпосјећенијих шатора на вашару власништво Стојана Кочића из Стричића. Он је демантовао наводе појединих медија да је шатор демолиран приликом туче.

- Људи су се веселили, подизали руке, а било је и оних који су се качили о шипке шатора, усљед чега је дошло до увијања метала и на једном дијелу срушила се церада. Међутим, није причињена већа материјална штета - казао је Кочић.

Додао је да под његовим шатором током прославе није било било каквих нереда.

Према причи једног од угоститељских радника, полицајци су у недјељу увече редом ишли од шатора до шатора и говорили да се посао полако приводи крају.

- Госте смо замолили да попију пиће и напусте шаторе, јер је већ крај радног времена. Нисмо имали проблема - казао је овај радник. Додао је да је фајронт био већ око 21 час.

У Центру јавне безбједности Бањалука јуче су рекли да полицији током два дана прославе "Кочићевог збора" није пријављено нарушавање јавног реда и мира.

Полиција

Припадници МУП-а Републике Српске нису имали превише посла приликом обезбјеђења 51. "Кочићевог збора" у Стричићима. Ако се изузму поменута два мања инцидента на скупу, који је привукао око 40.000 посјетилаца, онда се може рећи да је збор протекао у најбољем реду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана