Због умијешаности у бројне крађе: Држављани Грузије ухапшени у Добоју

Небојша Томашевић
Због умијешаности у бројне крађе: Држављани Грузије ухапшени у Добоју

ДОБОЈ - Добојска полиција ухапсила је двојицу држављана Грузије због сумње да се могу повезати са припремом и чињењем кривичних дјела у Српској, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама, они се за сада не могу повезати са пљачком два милиона марака од власнице мјењалнице Ј.Ш. из Бањалуке која нападнута у насељу Лауш.

- Постоје одређене индиције да су они имали намјеру да краду ствари и новац из возила јер су код њих пронађени докази који упућују на то, али се то мора провјерити. Истражује се да ли су умијешани у раније почињене тешке крађе на подручју добојске регије. За сада се не могу повезати са отимањем новца у Бањалуци - рекао је извор близак истрази.

Раније је у оквиру истраге тешке крађе два милиона марака од власнице мјешњачнцице ухапшен Ное Твалабешвили  (41), коме је одређен притвор, а трага се за још десет држављана Грузије.

За њима је потрагу расписала Полицијска управа Бањалука због сумње да се могу довести у везу са тим кривичним дјелом.

Твалабешвили је ухапшен дан након пљачке у Бањалуци, 15. маја на сарајевском аеродрому с авио картом за Истанбул. Он је у БиХ дошао почетком априла, а претпоставља се да је један од организатора поменуте пљачке која је почињена 14. маја у поподневним часовима у бањалучкој улици Реље Кнежевића када су лопови на кућном прагу од Ј.Ш. из руку истргли торбе с новцем и побјегли. Према подацима из истраге у отимању новца је учествовао Твалабешвили са још тројицом саучесника. Грузин је након хапшења полицији испричао додатне детаља о пљачки, рутама бијега и улози сваког од учесника криминалне групе која је заједно с њим бројала 11 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана