Због туче, демолирања и бацања бомбе ухапшени Зељковић и његова дјевојка

Небојша Томашевић
Због туче, демолирања и бацања бомбе ухапшени Зељковић и његова дјевојка

Бањалука - Раденко Зељковић (40) из Бањалуке ухапшен је због туче и демолирања кафе-бара "Бисер" у бањалучком насељу Лазарево и посједовања ручног бацача "зоља".

Ухапшена је и његова дјевојка Нина Куваља због сумње да му је помогла у скривању послије туче у "Бисеру".

Из ЦЈБ Бањалука, наводећи њихове иницијале, саопштено је да су Зељковић и Куваља ухапшени у уторак.

- Р. З. се терети за кривична дјела учествовање у тучи и недозвољена производња и промет експлозивних материја. Осумњичена Н. К. се терети за помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела. Против њих ће бити достављен извјештај Окружном тужилаштву и пуштени су да се бране са слободе - саопштено је из ЦЈБ Бањалука. Додаје се да су приликом њиховог хапшења пронађени предмети који их могу повезати с кривичним дјелима за која их полиција сумњичи.

Зељковића полиција сумњичи да је заједно са девет особа учествовао у тучи у "Бисеру", те га повезују и с бацањем бомбе која није експлодирала у кафе-бар "Галерија" у насељу Росуље. Извор близак истрази је рекао да је ручни бацач "зоља", који је нађен током увиђаја код кафића "Галерија" набавио Зељковић.

Туча у "Бисеру" избила је 16. октобра, а исти дан неколико часова касније, у "Галерији" је бачена бомба која није експлодирала. Тога дана девет особа са пајсерима и бејзбол палицама упало је у "Бисер" око 22.50 часова. Прво су ушле четири особе и почеле да лупају инвентар. Затим је стигло још пет нападача, који су учествовали у лупању инвентара. По изласку један од њих ударио је случајног пролазника. Полиција је у "Галерија" пронашла неексплодирану бомбу, а у близини кафића на трави нађен је и ручни ракетни бацач - "зоља".

Зељковић је полицији од раније познат по чињењу кривичних дјела. Хапшен је 2012. године због бацања бомбе на кафић "Мерлин" у насељу Старчевица у Бањалуци.

Мотиви

У полицији нису говорили о повезаности туче у кафе-бару "Бисер" и бацања бомбе на кафе-бар "Галерија" и мотивима. Према незваничним информацијама, бомба је у "Галерију" бачена због разбијања "Бисера". Наводно је ријеч о обрачуну двије супротстављене групе бањалучких младића, од којих су неки познати по чињењу кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана