Због смрти бициклисткиње Александру Суботићу 26 мјесеци робије

Јелена Станић
Због смрти бициклисткиње Александру Суботићу 26 мјесеци робије

БАЊАЛУКА - Александар Суботић (29) из Ламинаца код Градишке осуђен је на двије године и два мјесеца затвора у Окружном суду у Бањалуци јер је “ситроеном кеди” усмртио суграђанку Милу Бијелић (54), која је била на бициклу.

Према незваничним информацијама, пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Суботић потписао са Окружним тужилаштвом Бањалука.

Према оптужници, Суботић је 27. октобра прошле године око 18.15 часова у Новој Тополи код Градишке службеним возилом ударио жену. Он је, како је наведено, возио под дејством алкохола из Нове Тополе према Чатрњи.

- Коловоз је био сув, раван и освијетљен уличном расвјетом, а у крви му је након несреће пронађено 1,6 промила алкохола - наведено је у оптужници.

Оптужени је ишао у истом правцу као и Бијелићева. Он је предњим десним углом возила, не кочећи, ударио у задњи лијеви дио бицикла којим је управљала жена која на себи није имала свјетлоодбојни прслук и која на бициклу није имала задње свјетлосне сигнализације.

- Усљед удара одбачена је са бицикла те је пала на тло и задобила тешке повреде у виду повреда можданог ткива, након чега је услиједио притисак на виталне мождане центре и крварење у лобањском простору те повреде лијеве половине грудног коша које су довеле до компромитације дисања и усљед којих повреда је преминула 29. октобра прошле године у Универзитетском клиничком центру Републике Српске - наведено је у оптужници.

Суботић је у бањалучком окружном суду осуђен на казну затвора те му је двије и по године забрањено управљање возилом “Б” категорије, с тим да се вријеме проведено у затвору не урачунава у вријеме забране управљањем возилима.

Суботић је, како су раније пренијели медији, син бившег одборника у Градишци и локалног бизнисмена.

 Снимак

Кћерка настрадале Андреа Бијелић раније је изјавила медијима да је након несреће позвала возача Александра Суботића да би сазнала шта се десило, али да јој је он незаинтересовано одговорио како је била магла. Како је рекла, посебно је погодио снимак који је Суботић објавио на друштвеним мрежама, а на којем се јасно види како он вози брже од 200 километара на час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана