Због бројних крађа осуђен на 15 мјесеци затвора

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР- Основни суд у Приједору осудио је мушкарца С.Б. из Приједора на јединствену казну затвора у трајању од једне године и три мјесеца за три тешке крађе и оштећење и одузимање туђе ствари, објавио је овај суд.

Окривљен је што је 24. јануара 2018. године у зору из просторија Социјалистичке партије украо флашу "штока", два паковања кафе и десетак марака у кованицама, чиме је остварио око 40 КМ противправне имовинске користи.

У истој згради је сутрадан око два часа иза поноћи из просторија Синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналних дјелатности Републике Српске украо око пет марака у кованицама.

У ноћи између 7. и 8. новембра 2018. године из угоститељског објеката "Амстердам" у Приједору украо је плазма телевизор вриједан око 500 КМ.

Он је 3. децембра 2018. године насилно ушао у паркирани "голфа два" у Улици Академика Јована Рашковића у Приједору у чијем претинцу је нашао кључ возила и одвезао се у правцу Градске тржнице, а потом слетио са коловоза у Рудничкој улици, причинишви око 800 КМ штете на возилу власника М.В.

Суд је прихватио изјаву оптуженог о признању кривице.

Против С.Б. се воде и други кривични поступци, а пред Основним судом у Приједору од 2006. до 2017. године десет пута је осуђиван за имовинске деликте и кажњаван и новчано и условно, као и казнама затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана