Због алкохола санкционисан 51 возач, један имао више од три промила

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА- Бањалучка полиција искључила је из саобраћаја 51 возача због вожње под дејством алкохола, осам је задржано на тријежењу, а код једног је утврђено више од три промила у крви.

Током појачане акције, која је проведена протеклог викенда, на алкохол је тестирано 86 возача, 26 је санкционисано јер су имали од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, код 15 возача утврђено је од 0,81 до 1,5 промила, а осам је задржано на тријежњењу због више од 1,5 промила алкохола у крви, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Из полиције наводе су код возача чији су иницијали М.Б. утврђено 3,06 алкохола у организму. Ово лице контролисано је у суботу око 23.25 часова у Солунској улици.

Санкционисан је и један млади возач због утврђеног присуства алкохола у крви. Ријеч је о возачу који има мање од 21 годину или мање од три године возачког искуства.

Лице из Бањалуке чији су иницијали Н.Р, ухапшено је након што је код њега утврђено присуство дроге "ТХЦ - 10" и лице М.С. због почињеног прекршаја из Закона о производњи и промету дроге након што су код њега пронађене двије ПВЦ врећице са око 4,16 грама марихуане.

Ова лица, која су били возач и сувозач у путничком аутомобилу, полиција је зауставила у бањалучком насељу мјесту Рамићи.

Полицијска управа Бањалука апелује да учесници у саобраћају поштују законске одредбе, посебно да возачи не возе под дејством алкохола. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана