Завршено суђење нотару због лажне пријаве кривичног дјела: Пророк тврди да је све била играрија

Н. Т.
Завршено суђење нотару због лажне пријаве кривичног дјела: Пророк тврди да је све била играрија

БАЊАЛУКА - Нотар Миломир Пророк (61) из Рудог, оптужен да је лажно пријавио судију Окружног суда Источно Сарајево Ранку Мршић да му је послала наредбу за претрес његове имовине, иако то није смјела, казао је да је све била играрија, а да тужиоца, који му је јавио за претрес, није пријавио јер више воли његово го... него све друге.

Републичко Тужилаштво терети Пророка да је лажно приказао да му је фотографију наредбе о претресу његове имовине путем апликације вајбер послала судија Мршић, иако је знао да му је то послала друга особа. Он је, наведено је у оптужници, тако лажно пријавио судију за злоупотребу службеног положаја, а знао је да она није контактирала са њим путем “вајбера”. Против судије је на основу тога вођена истрага за злоупотребу положаја и обустављена је када је утврђено да Пророкове тврдње нису тачне.

Пророк је у бањалучком Окружном суду казао да је информацију да ће полиција код њега доћи на претрес чуо од свог пријатеља покојног тужиоца Драгана Нинковића.

- Мени је напаковано да сам учествовао у убиству, због чега су ме претресали. Тужилац Нинковић ми је показао наредбу и рекао: “Види, стари, шта ти пакују”. Када су ме полицајци испитивали због малтретирања сам рекао да сам знао за претрес. Када су ме питали како, рекао сам им шта мислите да ми није можда послала судија. Мршићеву никад нисам пријавио за кривично дјело - казао је Пророк, износећи завршну ријеч.

Признао је да је спорну наредбу добио од свог радника који ју је усликао када су полицајци дошли да претресају његову имовину. Тужилац Сњежана Петковић је истакла да су свједоци полицајци рекли да им је Пророк показао фотографију наредбе у телефону и рекао да му је послала судија.

- На мјесту пошиљаоца стајало је име судије Мршић, што значи да је Пророк манипулисао и лажно приказао њено име да би је оптужио - рекла је Петковићева и затражила да оптуженог суд осуди по закону.

Бранилац оптуженог адвокат Ђорђе Стојаковић казао је да његов клијент није никад пријавио судију и да је све говорио из бијеса због малтретирања током испитивања те је предложио да га ослободе. Предсједник судског вијећа Благоја Драгосављевић изрицање пресуде заказао је за 1. децембар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана