Заплијењено 15 килограма дроге, ухапшено шест дилера

Небојша Томашевић
Заплијењено 15 килограма дроге, ухапшено шест дилера

Требиње - Полиција Републике Српске је у двије одвојене акције изведене у четвртак и петак заплијенила 15 килограма дроге и ухапсила шест особа.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС у акцији "Голф" изведеној на подручју Добоја, Билеће, Гацка, Требиња и Подновља ухапсили су Г. Н., Р. Д., М. М., и Д. М. те заплијенили осам килограма марихуане. Дрога је пронађена током претреса на четири локације.

- Осим дроге пронађено је више мобилних телефона, СИМ картице и други докази. Осумњичена лица ће након испитивања бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево - саопштили су из МУП-а РС не наводећи детаље.

Незванично сазнајемо да су најмање два осумњичена ухапшена на бензинској пумпи "Нада" у Дервенти. Очевици су испричали да је хапшење било као у филмовима.

- Велики број припадника полиције окружио је камионе и аутомобиле који су се налазили на паркингу пумпе. Маскирани полицајци су излијетали из возила и ухапсили су двије особе које су ту биле. Све је трајало око сат, а ухапшени су неко вријеме стајали везани на паркингу - рекао је један од очевидаца не желећи да се представи.

У другој акцији коју је у четвртак увече спровела полиција Требиња у сарадњи са полицијом Чапљине заплијењено је седам килограма сканка. Ухапшени су Стефан Ч. и Митар Ч. Дрога је пронађена у Стефановом стану у Требињу.  Стан је претресен након што су он и Митар ухапшени у близини плантаже индијске конопље на подручју Чапљине. Како сазнајемо, прво је требињска полиција пронашла плантажу конопље на подручју требињског села Галичићи. С обзиром на то да то мјесто припада ФБиХ, обавијештени су полицајци из Чапљине који су за узгајиваче траве направили сачекушу и ухапсили их када су дошли да обиђу плантажу. Осумњичени Стефан и Митар наводно одраније нису познати по кривичним дјелима, а дрогу су садили на својим имањима.

Стабљике

Требињска полиција јуче је пронашла засад са 12 стабљика индијске конопље високе два и по метра. Ова плантажа пронађена је у селу Драчево код Требиња. Због сумње да је узгајао ове биљке ухапшен је В. Перишић. Плантажу марихуане пронашла је и полиција Теслића на обронку планине Борје. Из Полицијске управе Добој саопштили су да је пронађено седам стабљика висине од 130 до 170 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана