Запаљена шкода Бошка Томића у Палама

Небојша Томашевић
Запаљена шкода Бошка Томића у Палама

Сарајево - Полиција је покренула истрагу како би се утврдило ко је и зашто запалио "шкоду октавију" предсједника Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на Палама Бошка Томића.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштено да је Томићев аутомобил запаљен у недјељу око 23.40 часова у улици Николе Тесле на Палама.

- Полицији је тада пријављено да гори "шкода октавија" власништво Б. Т. Изласком на лице мјеста утврђено је да је пожар подметнут. За сада је утврђено да је неко непознатом течношћу полио аутомобил и запалио. У току је истрага о овом догађају - саопштено је из ЦЈБ Источно Сарајево.

Додали су да не могу да говоре о детаљима пожара тако да нису могли да кажу ни да ли је возило изгорјело потпуно или дјелимично тако да није утврђена ни штета причињена овом паљевином.

- Са лица мјеста су изузети одређени трагови који ће бити предмет даљих вјештачења. Тек након тога мораћемо да кажемо више детаља о овом случају - рекли су у ЦЈБ Источно Сарајево.

Више детаља о овом случају нисмо могли ни да добијемо од Томића јер се он није јављао на бројне телефонске позиве "Гласа Српске".

Неки медији су пренијели да је из Општинског одбора СНСД на Палама најављено да ће поводом тог догађаја данас  бити одржана конференција за новинаре. Тој конференцији наводно би требало да присуствују представници свих политичких странака које партиципирају у Скупштини општине Пале.  До закључења овог броја "Гласа Српске" ова информација није добила потврду јер се у ОО СНСД Пале, јуче нико није јављао на телефонске позиве.

Бошко Томић обављао је функцију министра рада и борачко-инвалидске заштите РС од 2006.  до 2009. године када је дао оставку. Био је и предсједник Управног одбора Завода за запошљавање РС. Томић је био члан Партије демократског прогреса до фебруара 2009. године. Из те партије је прешао у СНСД.

Стојановић

Ово је други случај паљевине аутомобила неком од политичара у Српској у посљедњих неколико дана.

Протекли четвртак запаљен је аутомобил "ситроен ц3" одборника у Скупштини општине Фоча и упосленика Шумског газдинства "Маглић" Ранка Стојановића. Овај аутомобил запаљен је на истовјетан начин као и Томићев пошто је претходно посут запаљивом течношћу а затим  запаљен. Још није откривен пироман као ни мотив подметања пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана