Жалбе на пресуду Радету Дрљачи: Оштрије казнити “иживљавање” над жртвом

Н. Т.
Жалбе на пресуду Радету Дрљачи: Оштрије казнити “иживљавање” над жртвом

БАЊАЛУКА - Радету Дрљачи (26), који је осуђен на 15 година затвора за убиство и паљење тијела Бруне Ролда (54) из Бањалуке, треба изрећи оштрију казну, сматрају у Окружном тужилаштву.

- Првостепени суд није адекватно цијенио упорност и безобзирност при извршењу кривичног дјела. Оптужени се “иживљавао” над жртвом - наведено је у жалби тужилаштва.

Дрљача је раније признао кривицу, а његов адвокат Александар Јокић тражи блажу казну јер је његов клијент помогао у откривању саучесника, те се покајао и све признао.

Жалбе одбране и оптужбе разматрао је јуче Врховни суд Републике Српске, који ће одлуку донијети накнадно. Ролд је убијен 25. новембра 2019. у напуштеној кући у бањалучкој улици Васе Глушца, која је власништво Ивице Пезића.

Оптужница терети Дрљачу да је Ролда убио са саизвршиоцима Борисом Зорићем и Слободаном Крнетићем. Брутално су га претукли, да би га Ролд ножем убо у грло и усмртио, те запалио његово тијело. Зорић и Крнетић осуђени су у одвојеном поступку на укупно 12 година затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана