Заклао супругу па себи пресудио конопцем?

Небојша Томашевић
Заклао супругу па себи пресудио конопцем?

Бијељина - У породичној трагедији Елез Бишановић (70) из Бијељине највјероватније је заклао супругу Сатку (63), а потом се објесио у свом дворишту у Малој Обарској код Бијељине.

Према незваничним информацијама, овај стравичан злочин је открио старији син супружника који им је дошао у посјету. Сатка је пронађена у кући са раном од ножа на врату, а Елез  објешен о дрво. 

Дежурни тужилац бијељинског Окружног јавног тужилаштва Александар Радан казао је да се претпоставља да се овдје ради о убиству и самоубиству.

- Тијело жене је било у локви крви с раном на врату. Иначе, крвави трагови били су свуда у кући, по зидовима и стварима. Пронашли смо и нож којим је вјероватно почињен злочин. У току је истрага с циљем утврђивања свих околности. Биће урађена неопходна вјештачења и обдукција страдалих. За сада немамо информација и података о умијешаности трећих лица - рекао је тужилац Радан.

Додао је да на тијелу мушкарца нису пронађени трагови насиља.

- На његовим рукама и тијелу било је крви и претпостављамо да је то од његове супруге. Биће рађена ДНК анализа трагова да то тачно утврдимо. За сада све указује да је он убио супругу па себе, али то ће бити познато тек након завршене истраге и свих вјештачења - казао је тужилац Радан.

Према његовим ријечима, постоје информације да су супружници имали лоше међусобне односе и бројне несугласице.

- То се сада све провјерава како би се утврдила истина и шта су мотиви овог злочина. Саслушаћемо све особе које би о њиховом односу нешто могле да знају - рекао је тужилац Радан.

Супружници Бишановићи имају четворо дјеце, двије кћерке и два сина у Бијељини. Они су живјели од пољопривреде, а наводно су се годинама свађали и живјели у нарушеним међусобним односима.

Овај злочин још један је у низу случајева породичних нарушених односа који су завршили трагично у БиХ посљедњих година. Прије три дана у селу Богушићи десило се троструко убиство због нарушених породичних односа.  Незир Каменица прије три дана сјекиром је убио мајку, очуха и баку јер му нису посвећивали довољно пажње и јер је морао доста да ради. Почетком априла у бањалучком насељу Ребровац Бјелица Бијелић (66) убила је супруга, а затим покушала да прикрије злочин. Она је рекла да је сам пао и умро, али се испоставило да лаже. Током рочишта за одређивање притвора негирала овај злочин.

Прошле године у БиХ је забиљежено неколико трагедија које су потресле јавност. У новембру је Радојица Големовић (60) из Драгочаја код Бањалуке убио супругу Бранкицу (47) и сина Божидара (19), а затим се разнио бомбом. Истог мјесеца у селу Мешићи код Козлука Радојка Јосић убила је супруга Николу, а потом покушала прикрити злочин рекавши да је супруга убио бик. У мају прошле године Момчило Тепић (47) убио је бившу супругу Милицу (44), а онда себи пуцао у главу.

Пијан убио рођака

Породична трагедија десила се у недјељу и у Петровићима код Источног Сарајева, гдје је, како сазнајемо, Момо Трифковић (59) хицем из пушке убио рођака Слободана Трифковића (74). Незванично сазнајемо да је Момо био пијан и да су мотив злочина највјероватније неријешени имовинско-правни односи између њих.

- Осумњичени М. Т. је ухапшен, а за сада не можемо да откривамо више информација док се не заврши истрага - рекли су у Полицијској управи Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана