Захида Барјактаревић из Кнежева упала у шахт и утопила се

Небојша Томашевић
Захида Барјактаревић из Кнежева упала у шахт и утопила се

Кнежево - Захида Барјактаревић (63) утопила се у шахту када је у њега упала наглавачке док је покушавала да заврне вентил, потврдио је у петак извор близак истрази овог случаја.

Несрећа се десила у четвртак око 12.25 часова у дворишту Барјактаревића у Партизанској улици у Кнежеву. Тијело  жене заглављено у шахту пронашао је њен супруг.

Свему је претходио квар на водоводној инсталацији због којег је вода поплавила подрум Барјактаревића.

- Када су ушли у подрум видјели су да вода цури на вентил. Захидин супруг је тада отишао по мајстора и да купи нови вентил. Захиди је рекао да избаци колико може воде из подрума, а да ће се он убрзо вратити. Међутим, она га није послушала већ је сама  покушала да поправи квар - испричао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, она је отишла до шахта који се налази у дворишту и покушала да заврне вентил како вода даље не би текла. 

- Шахт је био пун воде, а с обзиром на то да је дубок око метар и по она се вјероватно нагнула преко отвора, како би дохватила вентил. Нажалост, оклизнула се и пала. Глава јој је упала у шахт и завршила под водом, а ноге су јој остале изнад отвора на сувоме -  појаснио је наш извор.

Нагласио је да је утврђено да несрећна жена није могла никако да се извуче, али ни да дозива у помоћ пошто јој је глава била под водом.

- Тек послије неког времена када се супруг вратио кући, пронашао је њено тијело и одмах позвао полицију и Хитну помоћ. Нажалост, жени није било спаса - истакао је наш саговорник.

Становници Кнежева су у шоку због овог догађаја.  Завладали су туга и невјерица, а познаници породице Барјактаревић у петак су препричавали ову несрећу. 

- Ту жену познавала сам из виђења, и запрепастила сам се кад сам чула шта јој се десило. Једноставно не могу да дођем себи. То је страшно како људи губе главу. Не дај боже ником њену судбину, умрла је вјероватно у страшним мукама - испричала нам је једна мјештанка, која није жељела да се представи.

У бањалучком Центру јавне безбједности су, наводећи иницијале,  потврдили да је истрагом утврђено да у овом случају нема елемената кривичног дјела.

- Увиђај су обавили  припадници локалне полицијске станице Кнежево уз присуство дежурног доктора, а који је утврдио да је смрт наступила утапањем. Прегледом тијела, наиме, нису уочени трагови насилне смрти - рекла је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић не наводећи детаље.

Иза несрећне жене су остали супруг и двије кћерке.

Смрт дјечака

Слична несрећа забиљежена је у априлу 2015. године у Доњем Засеоку код Сапне. Тада се у шахту утопио осамнаестомјесечни дјечак Џ. М. који се играо у дворишту породичне куће. Дјечак је под неразјашњеним  околностима упао у шахт и утопио се. Његови најближи брзо су реаговали, извадили га, али, нажалост, није му  било спаса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана