Загрепчанин "хладан као лед": Наручио кафу и рекао да је убио мајку

Телеграф
Загрепчанин "хладан као лед": Наручио кафу и рекао да је убио мајку

"Убио сам маму" - рекао је хладно, видно смушен А. К. (28) свом пријатељу кад је стигао у кафић и наручио кафу.

Било је то у суботу око 10 сати када је А. К. пријатеља назвао телефоном. Након тога је настала тотална помутња јер је пријатељ у тоталној невјерици због тога што чује одмах окренуо број полиције која је 28-годишњака ухапсила у кафићу чим су се увјерили да је то што је А. К. рекао, на жалост, била окрутна истина. Јер су у стану, у соби на кревету пронашли измрцварено тијело несрећне жене којој је син задао више од пет убода ножем.

Увиђај на мјесту ужаса у загребачком Врапчу потрајао је цијели дан. Пронађено је и средство извршења дјела, а након што је полиција довршила обраду пријавила је А. К. за тешко убиство властите мајке.

Он се терети за став 3. члана 111. што значи да је мајку већ и раније злостављао, а због свега му пријети најмање 10 година затвора. Од раније је, наиме, прекршајно кажњаван због насиља у породици на штету мајке коју је учестало псовао и вријеђао, али је био кажњаван и због злоупотребе канабиса.

На испитивању се јуче, како се сазнаје, бранио ћутањем, а на приједлог Жупанијског државног тужилаштва у Загреба дежурни истражни судија му је јуче одредио једномјесечни притвор због опасности од понављања дјела, али и како не би утицао на свједоке.

Упућени у проблематику кажу да је покојној 68-годишњој жени њен син био све. Бавила се продајом некретнина па је, као агент за некретнине, неко вријеме провела и у иностранству, тачније у Дубаију, одакле је с радошћу долазила на одмор у Загреб како би проводила вријеме са сином. Познаницама је говорила да се с њима не може наћи јер је "са сином и пуни батерије прије повратка". Била је свјесна његове болести због које се и лијечио у психијатријској установи па је стога хтјела с њим да проводи квалитетно вријеме.

А ноћ с петка на суботу није ни слутила шта је чека иако су размирице са сином, који је кући беспосличарио и покушавао се наизглед запослити, биле све чешће.

Била је будна до најмање 2 сата иза поноћи у суботу. Нервирала се због тренутне политичке ситуације у земљи и о томе се није устручавала да говори. И син јој је био активан у виртуелном свијету до касних ноћних сати. Гледао је различити садржај на интернету, па и како направити Ц4 експлозив, а неке од тих видеа је и подијелио на друштвеним мрежама након поноћи.

Али, мирно суботње вече је ескалирало у сукоб који је цијелу породицу завио у црно и шокирао комшилук.

- А. К. је посљедњих мјесец дана био посебно непријатељски настројен према многим стварима иако је тврдио да је на тај начин, заправо, самокритичан према себи. А заправо, себе је жалио да је несхваћен и вапио је за добрим родитељима сматрајући да његови не ваљају. Заправо, стално је знао да понавља како завиди људима који имају добре родитеље. А мајка му је заиста била дивна особа, препуна духа, ведра. Наљутио се кад је чуо прије неких мјесец дана да планира да прода кућу у којој сви живе. Показао ми је тај оглас који је објавила и рекао да ће с том кућом онда отићи и његове успомене - каже један познаник ухапшеног младића. Познаница покојне жене каже да кад ју је год питала је л‘ А. К. нашао какав посао и да ли се смирио, сјетно је слегала раменима јер је схватала да се због свог чудног понашања узрокованог болешћу не успијева задржати дуже на неком радном мјесту, а прошао је разне послове.

А да је чудан, то су уочили многи. Па и на само јутро кад је крвави злочин откривен. Његова хладноћа погледа је, кажу, узнемиравала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана