Задавили старца и побјегли његовим голфом

Сања Амиџић
Задавили старца и побјегли његовим голфом

Сарајево - Сенад Кеч (19) и Муамер Османовић (39) их Хаџића ухапшени су због сумње да су убили Нусрета Прљачу (65) у његовој кући у сарајевском насељу Илиџа.

Осумњичени су након злочина украли Прљачин "голф 4" који је био паркиран у дворишту куће и побјегли. Полиција је након саслушања осумњичене предала Кантоналном тужилаштву у Сарајеву.

Убиство је почињено у уторак око 22 часа у улици Плави пут.

Све указује на то да је мотив злочина користољубље, али ће коначан одговор дати полицијска истрага.

Злочин је разоткривен захваљујући полицајцу Елвиру Хусиловићу из Илиџе, који је при повратку кући из смјене у Полигонској улици примијетио возило у којем су биле двије сумњиве особе. Пришао је аутомобилу и од возача затражио документа. Док је вршио легитимисање, сувозач је отворио врата и почео да бјежи. Хусиловић је тада успио да савлада возача, након чега је позвао помоћ колега како би ухватили другу особу. Брзом интервенцијом бјегунац је ухапшен. Након увида у власничку књижицу возила утврђено је да је "голф" власништво Нусрета Прљаче.

Према незваничним информацијама, Кеч и Османовић су на питање одакле им аутомобил признали да су те вечери били код Прљаче, гдје је дошло до свађе и туче. Послије тога, како су рекли, узели су кључеве Прљачиног "голфа" и отишли.

Полицијски инспектори су након тога отишли до Прљачине куће, гдје су несрећног човјека затекли како лежи на поду без свијести. Прегледом љекара утврђено је да је Прљача мртав. Његово тијело превезено је у просектуру "Баре", гдје ће по налогу тужиоца бити обављена обдукција.

Како се јуче спекулисало, Прљача се прије напада довезао кући аутомобилом. Остала је непознаница да ли су се с њим довезли и нападачи или су га пратили па заскочили када је улазио у кућу.

Како су јуче испричале комшије, Прљача је старосједилац у том дијелу Илиџе и живио је сам у једном дијелу куће, док у другом живи његов старији брат.

- Ништа нисмо чули док полиција није дошла у двориште. Остали смо у шоку када смо чули шта се десило у комшилуку. Нусрет је увијек био добар са комшијама и никада није било проблема. Не знам шта је разлог па је неко овако монструозно некоме одузео живот. Страшно - казао је комшија који није желио да му објавимо име.

Додао је да га је сада помало страх јер се у њиховом насељу никада ништа слично није догодило.

Ликвидиран пљачкаш

Сарајевско насеље Илиџа љетос је потресло још једно убиство. Тада је у размјени ватре са полицијом убијен Недим Делић (25) из Сарајева. Он је претходно са још три особе опљачкао маркет "Амко комерц", након чега су се дали у бијег. Када их је сустигла полиција, пружали су отпор. У пуцњави је погођен Делић, који је од задобијених повреда преминуо. Остала тројица су ухапшена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана