За три мјесеца починио 34 крађе „тешке“ 160.000 КМ

Небојша Томашевић
За три мјесеца починио 34 крађе „тешке“ 160.000 КМ

БАЊАЛУКА – Држављанин Србије Д.Р. пријављен је Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је починио 34 тешке крађе у којима је начинио штету од око 160.000 марака.

Осумњичени је у бјекству, а из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је откривен током акције "Силвер" која је усмјерена на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела.

- Полицијски службеници су дошли до сазнања да се лице Д.Р. може довести у везу са извршењем 34 кривична дјела тешка крађа“ извршена на подручју Бањалуке од 1.јануара  до 5.марта 2023. године. Лице Д.Р. се сумњичи да је уз употребу физичке снаге и подесног алата насилно улазило у унутрашњост породичних кућа и станова на подручју Бањалуке, а потом вршило преметачину, проналазило и отуђило новац и разне вриједне предмете - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је  материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 160.000 КМ.

Истакли су да су претресом стана и возила "опел" које осумњичени користи пронашли 91 предмет који се могу повезати са почињеним кривичним дјелима.

- Пронађени су и уз потврду привремено одузети златни и сребрни накит, ручни сатови, мобилни телефони, ватрено оружје, одјевни предмети. Претреси су обављени на основу наредбе Основног суда Бањалука - рекли су у полицији.

Нагласили су да полицијски службеници предузимају све мјере и радње у циљу проналаска лица Д.Р., које се налази у бјекству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана