За девет мјесеци у удесима деветоро погинулих

Срна
Foto: Скриншот

БИЈЕЉИНА- На подручју Полицијске управе Бијељина за девет мјесеци ове године евидентирано је 890 саобраћајних удеса у којим је деветоро људи погинуло, изјавио је начелник Полицијске управе Стјепан Терзић и истакао да је број незгода 12 одсто већи него у истом периоду лани.

Терзић је рекао новинарима да је у овим саобраћајним незгодама 69 тешко повријеђено, а 54 су задобила лакше повреде.

 

Он је навео да је у протеклих девет мјесеци смањен број кривичних дјела, те да је коефицијент расвијетљености 86 одсто, а по непознатом починиоцу 70 одсто.

 

"Значајни резултати остварени су у борби против привредног криминалитета, те је откривено 49 дјела привредног криминалитета. Материјална штета причињена овим дјелима износи више од 16.659.000 КМ, а противправна имовинска корист више од 5.700.000 КМ", рекао је Терзић.

 

Према његовим ријечима, у области употребе дроге документовано је 41 кривично дјело, као и 43 прекршаја.

 

"Надлежним тужилаштвима полиција је у овом периоду поднијела 507 извјештаја против 593 лица због постојања основане сумње да су починила 614 кривичних дјела", рекао је Терзић.

 

Терзић је додао да је евидентирано и смањење прекршаја нарушавања јавног реда и мира за 54 одсто у односу на исти период прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана