За брутално убиство супруге 12 година робије

Невена Рељић
За брутално убиство супруге 12 година робије

САРАЈЕВО - Сулејман Љубовић (64) звани Кисе осуђен је јуче на 12 година затвора због монструозног убиства супруге Суаде (60) у децембру прошле године у њиховој кући на Подхрастовима, а вијеће Кантоналног суда у Сарајеву изрекло му је и мјеру обавезног психијатријског лијечења.

Према наводима оптужнице коју је подигло Тужилаштво Кантона Сарајево, а коју је у цијелости потврдио Кантонални суд, Сулејман је оптужен да је 14. децембра прошле године, од 10 до 10.55 часова, у кући након краће свађе са супругом, узео чекић те јој нанио 39 повреда у главу, а затим ударцима ножем 13 убодних рана због којих је несрећна жена умрла на мјесту.

- Ударцима чекићем супрузи је нанио 39 раздерно-нагњечних рана у главу од којих је 12 дубоких рана, са 12 импресивних прелома лобање у тјемену и потиљачном дијелу - наводи се у оптужници.

Затим је ножем дужине 12,5 центиметара у изливу бијеса задао супрузи 13 убодних рана.

- Ударцима чекићем супрузи је нанио повреде у предјелу грудног коша, средине браде, лијевог дијела стомака и лијеве наткољенице. Четири убода су ушла у грудну шупљину и оштетила лијево плућно крило, срчану овојницу и пречагу а једна рана је пробила трбушни зид и оштетила трбушну марамицу - стоји у оптужници.

Додаје се да је Љубовић био свјестан да на такав начин може усмртити супругу, што је и хтио, а полиција је у кући пронашла нож и чекић којима је злочин почињен. Он је 5. маја ове године на рочишту у Сарајеву, уз неразумљиво објашњење, признао кривицу.

- Признајем да сам то урадио, ја сам и раније то признао, али ћу се изјаснити због кога сам то урадио и зашто. Ја бих био мртав да нисам то урадио. Постоји главни кривац. Натјеран сам - казао је Љубовић.

Извор близак истрази казао је да је Суада прије убиства била оперисала кук те се код куће опорављала. Вјероватно није могла да га “служи” како је навикао, због чега се разбјеснио.

Пијаница

Комшије Љубовића раније су испричале медијима да је несрећна жена годинама трпјела физичка и психичка малтретирања. Љубовић је био склон алкохолу, а комшије су испричале да су имали бројне несугласице у браку. Суаду је неријетко тукао, а свакодневно је приморавао да му доноси пиће и да га служи. Он је у рату имао кафану на Ченгић Вили, а често га је и приводила војна полиција јер је малтретирао продавце на оближњој пијаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана