Вукмировићу одређен једномјесечни притвор, сумњиче га за тешка убиства у БиХ и Србији

Ј. Са.
Вукмировићу одређен једномјесечни притвор, сумњиче га за тешка убиства у БиХ и Србији

САРАЈЕВО – Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Мирку Вукмировићу званог Сарајлија (36), коме се на терет стављају организовани криминал, као и планирање тешких убистава почињених на територији БиХ и Србије.

У саопштењу Суда БиХ наведено је да је овом одлуком поништено пријашње рјешење суда, те да Вукмировићу притвор може трајати до 13. априла или до нове одлуке Суда.

- Притвор је одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче и поновити кривично дјело – наведено је у саопштењу.

Осумњичени Вукмировић се раније звао Владан Пејушић и осим држављанства БиХ има и држављанство Србије.

Из Тужилаштва Бих раније су саопштили да се осумњичени дуже времена налазио у бјекству и био је недоступан органима кривичног гоњења БиХ.

- Сумњиче га за припадност стуктурама организованог криминала које су дјеловале на подручју Источног Сарајева и других мјеста у БиХ.  Осумњичени се доводи у везу са неким од неријешених убистава у Источном Сарајеву, као и сарадњу са припадницима организованих криминалних група у региону, које су повезане са низом кривичних дјела –саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Вукмировић је под именом Владан Пејушић  прошле године ухапшен у Новом Саду по међународној потјерници због сумње да је учествовао у убиству Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића у Источном Сарајеву. Пејушић је ухапшен на захтјев полиције Републике Српске, а лисице на руке стављене су му у стану његове сестре, код које је боравио у Новом Саду.

Према ранијим незваничним информацијама наводно је један од свједока сарадника откуцао  Пејушића и испричао да је он извршилац неких убистава.

Пејушићево име више пута је помињано у истрази против Дарка Елеза, коју Тужилаштво БиХ води због организованог криминала убистава Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, покушаја убистава Златана Ћука и Милоша Божовића, те три изнуде.

Елез је у Суду БиХ негирао учешће у тим злочинима, а у међувремену је закључио  споразум с тужилаштвом, на основу којег је осуђен на 15 година затвора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана