Возачи жртве судара

Сања Амиџић
Возачи жртве судара

Бањалука - Драгослав Брујић (36) из Бањалуке погинуо је када се управљајући "голфом" сударио са "фијат стилом", за чијим воланом је био Зоран Гаврановић (53) из Приједора у мјесту Радињача код Бањалуке, док је Мирза Бркић, који је возио "ауди", смртно страдао код Грачанице.

Како је саопштено јуче из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у несрећи, која се догодила у уторак око 20.30 часова, повријеђен је возач "фијата" Зоран Гаврановић и његов сувозач Милена Гаврановић (53) из Приједора.

Како је дошло до ове трагедије, биће познато након истраге.

- Увиђај је са полицијом из Бањалуке обавила тужилац Биљана Јанковић, која је наредила да се предузму све потребне истражне радње и вјештачења с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће - казали су у бањалучком тужилаштву.

Додали су да је наложена и обдукција тијела настрадалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске. Очевици тврде да је призор био стравичан, али нико није желио да детаљније прича о трагедији.

Исте судбине као и Брујић био је Мирза Бркић (29) из Грачанице. Он је живот изгубио јуче око осам часова недалеко од родног града када се управљајући "аудијем А3" сударио са камионом, за чијим воланом је био С. К. из Тојшића код Калесије.

Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је "ауди", највјероватније због клизавог пута, прешао на другу страну пута, одакле је долазио камион и закуцао се у њега. Возач "аудија" је на лицу мјеста остао мртав.

Према ријечима очевидаца, "ауди" је био смрскан.

- Предњи дио возила потпуно је уништен, а возач је остао заробљен у олупини. До тијела нико није могао доћи све док на лице мјеста нису стигли ватрогасци. Они су морали сјећи лим да би дошли до тијела настрадалог - казао је један од очевидаца, који није желио да му објавимо име.

Како се јуче могло чути у Грачаници, иза несрећног Бркића остали су супруга и дијете.

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона су рекли да је полиција након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

- Више информација биће познато након окончања истраге - казали су у тузланској полицији.

Да јучерашњи биланс саобраћајки није овим завршен говори податак да се догодила још једна саобраћајна несрећа у мјесту Бошковићи код Лакташа. До несреће је дошло када су се сударили "кеди" и "мазда". Према непотврђеним информацијама, повријеђена су три лица. Више информација о овој несрећи биће познато данас.

Погинуо пјешак

Пјешак Мехо Бегановић (76) погинуо је јуче када га је, док је прелазио улицу, ударио "пасат", за чијим воланом је био К. С. у сарајевском насељу Отока.

Несрећа се догодила у 9.15 часова. Према ријечима очевидаца, старина је прелазио улицу на семафору када га је покупио "пасат".

- Стајала сам на трамвајској станици када сам чула јак удар. Кад сам се окренула, видјела сам старијег мушкарца да лежи испред возила - казала је једна жена очевидац, која је жељела да остане анонимна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана