Возач аутобуса осуђен јер је злостављао три малољетне ученице

ГС
Возач аутобуса осуђен јер је злостављао три малољетне ученице

ОРАШЈЕ - Возач школског аутобуса М.М. из Орашја правоснажно је осуђен на 16 мјесеци затвора због блудних радњи.

Другостепени  суд је у образложењу пресуде одбацио жалбе оптуженог уз образложење да су искази оштећених ученица међусобно сагласни, јасни, увјерљиви и ничим не указују да су измишљени и да су продукт дјечје маште.

– Посебно је упечатљив исказ оштећене која је, приликом унакрсног испитивања, описала  и показала шта је оптужени њој радио. Оцјењујући њен исказ правилно је првостепени суд резоновао да  такав опис  може дати само онај ко је то доживио- наводи се у образложењу правоснажне пресуде која је оптуженог послала иза решетака на 16 мјесеци.

Кантонални суд у Оџаку тако је повећао казну осуђеном за четири мјесеца, у односу на првостепену која је износила тек годину дана.

– Малољетна ученица је у свом исказу наводила да се цијелу прву школску годину – од 9. мјесеца 2021. године до 5. мјесеца 2022. године возила као ученик у аутобусу у којем је возач био оптужени М.М, те да се оптужени М.М према њој непримјерено понашао. Додиривао је по ногама, по леђима, по рукама, да се дешавало тако да јој оптужени приђе и да је рукама додирује по њеним рукама или по ногама, леђима, куковима, да ју је оптужени руком додиривао дуж цијеле ноге и притискао јој ногу, да је то у почетку било рјеђе, а касније можда два-три пута седмично  да јој је оптужени једном приликом, док је она сједила, пришао и својим ногама раширио њене ноге и стао између њених ногу, да је њој у том тренутку било неугодно а да није знала шта да уради- наводи се у правоснажној пресуди возачу аутобуса, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана