Власника кафића из Зворника изрешетао из пиштоља

Небојша Томашевић
Власника кафића из Зворника изрешетао из пиштоља

Зворник - Мирослав Вуковић (36) из Зворника са три хица из пиштоља ранио је у ноге власника кафе-бара "Арт" у Брањеву Велимира Стојановића (38), а затим побјегао и за њим се трага.

Из зворничког Центра јавне безбједности, наводећи иницијале, саопштено је да се све догодило око 23.15 часова.

- Повријеђени је превезен у болницу и указана му је помоћ, а за починиоцем који је идентификован се трага. Ријеч је о М. В. (36) из Зворника, који је у бијегу - истакли су у ЦЈБ Зворник и додали да не могу открити више детаља.

Нагласили су да о мотиву и околностима овог догађаја не могу да говоре док се не пронађе осумњичени и заврши истрага.

Рањени Стојановић је "Гласу Српске" испричао да се све десило без икаквог повода или туче.

- У уторак увече када сам ушао у кафану Мирослав Вуковић, којег знам из виђења, био је ту. Конобар или неко други ми је рекао да Вуковић има пиштољ. Пришао сам му и казао да не може бити у кафани с оружјем, да изађе и остави га у ауто - испричао је Стојановић.

Према његовим ријечима, Вуковић га је тада послушао и изашао из кафане напоље.

- На излазу се окренуо и позвао ме да изађем с њим, па сам то учинио, мислећи да хоће да се извини. Претпостављао сам да иде у возило оставити оружје, али се он нагло окренуо и без ријечи запуцао на мене из пиштоља. Ранио ме у ноге испаливши два хица. Иако рањен, кренуо сам за њим, а он је испалио још један метак и погодио ме у ногу близу кука. Тада сам га већ био стигао и оборио у канал - испричао је Стојановић и истакао да му се нападач ипак отео и побјегао.

Према његовим ријечима, њега је у болницу одвезао неко од гостију кафића.

Истакао је да не зна зашто је Вуковић пуцао у њега јер се с њим никада није сукобио и имао проблема.

- Познајем га само површно и нисмо имали никаквих проблема, нити смо се некад свађали. Долазио је и раније у кафић, али није било проблема - рекао је Велимир Стојановић.

Повреде

Велимир Стојановић каже да су му ране саниране и да се осјећа боље.

- Два метка су ме погодила у лијеву ногу, а један је прошао кроз десну бутину. Углавном сам добро - рекао је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана