Власница одговара због напада паса на комшије

С. А.
Власница одговара због напада паса на комшије

Бањалука - Слободанка Бојанић (50) из Бањалуке, чија су два пса расе "азијат" почетком августа изгризли пет Бањалучана, пријављена је Окружном тужилаштву Бањалука за изазивање опште опасности. Напад животиња на Млађена Радаковић (61) био је кобан јер је он умро.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, рекли су да С. Б. терете да је 5. августа око 21 час у дворишту у улици Жарка Згоњанина док је чистила боксове, псе оставила без надзора.

- Усљед тога пси су прескочили ограду, напали и повриједили пет особа. Након указивања љекарске помоћи један од повријеђених је преминуо - казали су бањалучкој полицији.

Према тадашњим информацијама Радаковић је умро од инфаркта који је доживио након што су га изгризли пси док је од њих бранио супругу Марицу (56) и сина Стефана (21) у бањалучком насељу Побрђе.

Разјарене животиње су, осим Радаковићеве супруге и сина, тада изгризли и њихове комшије, супружнике Зору (57) и Момира(59) Мишића.

Радаковићи и Мишићи живе у близини куће Бојанића. Зора Мишић новинарима је тада испричала да су пси из комшијског дворишта прескочили ограду и напали је изненада док је шетала поред куће. У помоћ су јој притекли кћерка и супруг али и њега су разјарене животиње повриједиле. Када је чула вриску у помоћ је потрчала комшиница Марица Радаковић коју су такође животиње напале и угризле а њен муж и син који су кренули да је бране такође су нападнути и повријеђени. Разјарене псе умирила је власница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана