Власеница: Вепар изазвао саобраћајну незгоду у центру града

Срна
Власеница: Вепар изазвао саобраћајну незгоду у центру града

Власеница - Вепар тежак више од 100 килограма изазвао је данас лакшу саобраћајну незгоду у центру Власенице, направивши претходно пометњу међу грађанима пред маркетом "Зворничанка".

Очевици кажу да се вепар изненада појавио пред маркетом у центру Власенице, те да је било очигледно да је животиња раније рањена и прогоњена.

Вепар, који је био избезумљен и уплашен, упао је у оближњи подрум пића и порушио све што му се нашло на путу, након чега је изјурио из продавнице и ударио у "опел" који се кретао Романијском улицом.

Дезорјентисани вепар потом се вратио у подрум пића, гдје су га сачекали и устријелили ловци локалног Удружења "Игришта", који су у међувремену алармирани.

Ловац Радисав Митровић рекао је Срни да рањена животиња може да буде веома опасна.

"Враћали смо се из лова када су нам јавили да се вепар појавио у граду. Сачекали смо га док се није уморио, јер је био избезумљен и бијесан", каже Митровић.

Ловац Радивоје Куртума каже да је у својој дугогодишњој ловачкој каријери само једном видио вепра у центру града.

"У Кладњу је 1988. године на сличан начин вепар ушао у хотел. Такође је био рањен, гонили су га пси и када је у таквој ситуцији он нема пуно времена да размишља, већ бјежи гдје му је лакше", рекао је Куртума.

Командир Полицијске станице у Власеници Драган Јовичић рекао је да су увиђај на лицу мјеста обавили припадници власеничке полиције и Станице за безбједност саобраћаја Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана