Власеница: Провалнички тандем украо кутију цигарета

Горан Перић
Власеница: Провалнички тандем украо кутију цигарета

Власеница - Полиција из Власенице брзом реакцијом јуче ујутро спријечила је пљачку бензинске пумпе "Нестро петрол" у том граду и ухапсила Мугдина Омановића (30) и Борислава Лозу (38), обојица из Сарајева.

У Центру јавне безбједности Бијељина рекли су, наводећи иницијале, да је полицији јуче у 2.25 часова пријављено да су обијена улазна врата бензинске пумпе у Власеници.

- Када су дошли на лице мјеста полицајци су видјели двојицу лопова како бјеже. У непосредној близини савладали су и ухапсили Омановића, затим су у подруму једне стамбене зграде пронашли и привели Лозу - рекли су у ЦЈБ Бијељина. Додали су да је Лозо само у току ове године на подручју које покрива овај центар починио око 50 крађа, као и да је више пута осуђиван због тога.

Према незваничним информацијама, заплијењена су и два возила којима су дошли до поменуте бензинске пумпе и обиман провалнички алат, што указује на то да је ријеч о добро организованом и опремљеном провалничком тандему.

- Да је ријеч о професионалним пљачкашима говори и податак да су, када су дошли до поменуте пумпе, прво са пур пјеном блокирали алармни систем и затим провалили у објекат - појаснио је наш извор.

Он је истакао да су их, таман када су планирали да почну са изношењем ствари, пореметили полицајци и да су побјегли само са једном кутијом "марлборо" цигарета.

- Приликом хапшења, иако опкољени, пружили су физички отпор и били крајње дрски, а један од њих чак није хтио да скине фантомку са главе - рекао је наш извор из истраге.

У возилу "рено еспејс", којим је један од ухапшених криминалаца дошао пред бензинску пумпу, поред провалничког алата пронађена су и колица за превоз терета, намијењена, по свему судећи, за превоз касе, коју су провалници намјеравали да однесу.

Овај покушај пљачке "Несто петрол" пумпе забиљежиле су и камере видео-надзора на објекту пумпе.

Лозо је био ухапшен и у јуну ове године, када је приведен због великог броја тешких крађа. Он је тада осумњичен да је проваљивао у породичне куће, станове, продавнице, апотеке, меснице, спортске кладионице, стовариште грађевинског материјала и слично и затим крао све што би нашао.

Једно вријеме је живио у Србији, гдје је такође био ухапшен 2001. године због сумње да је са својим сарадницима крао аутомобиле и то најчешће "голфове". Они су били осумњичени да су украли чак 18 "голфова", те по "мерцедес", "пасат" и "ауди 80".

Бијег из затвора

Борислав Лозо је због крађе аутомобила био осуђен на затворску казну, али је побјегао из затвора у Ужицу.

Он је тада шипком од кревета успио да пробије зид затвора, искочи у ходник, а затим у двориште и побјегне у непознатом правцу. Приликом бијега у ћелији је оставио другог затвореника, којег је везао поцијепаним чаршавом и са трулекс крпом у устима, да не би могао да позове чуваре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана