Вишеград: Пресуда у корист директора, професора и педагога

Srna
Вишеград: Пресуда у корист директора, професора и педагога

ВИШЕГРАД - Основни Суд у Вишеграду донио је данас ослобађајућу пресуду у случају против директора, педагога и осам професора Средњошколског центра Рудо, у вези са случајем Славка Мршевића, ученика са благим обликом аутизма.

Ослобађајућа пресуда односи се на кривично дјело несавјестан рад у служби из члана 354, став један Кривичног закона Републике Српске.

Славков отац Ненад Мршевић рекао је новинарима да су изненађени и дубоко повријеђени пресудом.

"Чињеница је да је прошле године донијета пресуда да су школа и министарство вршили дискриминацију, а да је ове године Суд донио одлуку да те дискриминиције није било. Нећемо стати, наставићемо борбу и истрајаћемо да докажемо да смо ми у праву", поручио је Мршевић.

Директор Средњошколског центра Рудо Татомир Елез рекао је новинарима да са задовољством може констатовати да су професори ослобођени.

"Срећан сам и настављамо даље", кратко је поручио Елез.

Славко Мршевић, који има Аспергеров синдром, најблажи облик аутизма, избачен је 1. септембра 2016. године из Средње саобраћајне школе у Рудом јер је ова установа одбила да прилагоди наставни план и програм, те методологију преношења градива његовим функционалним способностима и статусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана