Више од 20 возача задржано на отрежњењу

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Припадници Полицијске управе Бањалука лишили су слободе лице Д.К, возача за којег је утврђено има 3,04 промила алкохола у крви, док су до отрежњења задржана још 23 возача.

Возачи, њих 23, лишени су слободе јер су имали више од 1,5 промил алкохола у крви, а задржани су на отрежњу током викенда.

У тој акцији извршено је алкотестирање 4.098 возача, а 214 је искључено из саобраћаја и санкционисано, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 промила санкционисано је 128 возача, а 51 возач са концентрацијом од 0,81 до 1,50 промила. Међу санкционисаним је и осам младих возача. Четири возача одбила су алкотестирање.

Укупно је током ове акције контролисано 4.136 учесника у саобраћају.

Полиција из Прњавора је лишила слободе лице  С.Б. из Станара, јер је у алкохолисаном стању управљало нерегистрованим возилом и одбило је да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму.

Због бојазни да ће наставити са чињењем прекршаја од њега је одузето теретно возило марке "фолксваген кеди" и против њега ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Провјером у службеним евиденцијама, утвђено је да је то лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја и да за казне дугује 1.550 КМ.

Полицијска управа Бањалука апеловала је да учесници у саобраћају поштују законске одредбе, посебно да возачи не возе под дејством алкохола и да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана