Вехабија убио Реџића и Балића

Небојша Томашевић
Вехабија убио Реџића и Балића

Приједор - Четрдесетједногодишњи З.К. из Трнопоља осумњичен је да је 28. јула у том мјесту убио Мухарема Балића и Алмира Реџића, а, према расположивим информацијама, мотив убиства је освета, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор Радомир Дукић.

Незванично, ријеч је Зикрији Кркићу.

Дукић је навео да осумњичени својим изгледом подсјећа на припаднике вехабијског покрета и да током криминалистичке обраде није негирао да је припадник тог покрета.

"Као што смо и раније рекли, искључени су мотиви користољубља, вјерске и националне мржње и нетрпељивости, а освета је највјероватнији мотив, и то освета усмјерена према млађој жртви", рекао је Дукић вечерас новинарима у Приједору.

Према његовим ријечима, приликом претреса куће и помоћних објеката у власништву осумњиченог пронађена је већа количина наоружања, муниције и минско-експлозивних средстава.

"Пронађени су и трагови и предмети који су као доказни материјал достављени на вјештачење", каже Дукић.

Осумњичени је један од четири лица која су синоћ ухапшена у истрази о тешком убиству, а остала три лица, К.А, Т.М. и К.Х. пуштена су на слободу.

"Истрага и даље траје. Од самог почетка истраге, па у протеклих близу 70 сати полиција је радила даноноћно, константно и континуирано. Трпјели смо изузетно јаке притиске са многих страна, од медија, невладиног сектора, а нарочито од политичких партија", рекао је Дукић.

Он ја најавио да ће се полиција у наредном периоду позабавити свима који су истрагу водили у погрешном смјеру, који су свјесно обмањивали јавност и који су наводили истрагу у погрешан правац.

Осумњичени је вечерас неколико минута иза 18.00 часова комби возилом у пратњи специјалне полиције превезен из Приједора у Бањалуку гдје је предат надлежном тужилшатву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана