Ватрена стихија узела два живота

Небојша Томашевић
Ватрена стихија узела два живота

Бијељина, Теочак - Двије особе изгубиле су живот у пожарима који су избили у уторак на подручју Бијељине и Теочака.

У пожару који је букнуо на њиви у Ковачићима код Бијељине смртно је страдао Васо Новаковић (59), док је у Теочаку са кућом изгорјела и њена власница Хедија Мушановић  (58).

Новаковић је настрадао у уторак око 15.30 часова приликом паљења ниског растиња на својој њиви у Ковачићима.

- Отишао је на ливаду да запали осушену траву и неко смеће. Наводно је дувао слаб вјетар који је распламсао ватру и пламен му је захватио одјећу - испричала је једна од комшиница од Новаковића.

Додала је да је Новаковић почео одмах дозивати помоћ, што је чуо један до комшија па је позвао полицију, Хитну помоћ и ватрогасце. Према њеним ријечима док су они стигли Васо је пао на земљу и угушио се од дима.

- Хитна и полиција су  брзо стигли, али Васи нажалост нису  могли помоћи. Љекари су само констатовали да је мртав - рекла је наша саговорница.

Мјештани Ковачића за Новаковића имају само ријечи хвале и кажу да је он радио као ветеринар у Угљевику.

- Васо се није женио и живио је са оцем у њиховој породичној кући у Ковачићима. Увијек је био ту, уз нас комшије када је требало помоћи нешто радити на њиви. Био јако добар ветеринар и помагао нам је  око стоке - рекао је један од комшија Новаковића не желећи да му помињемо име.

Новковић је јуче сахрањен на локалном гробљу у Ковачићима уз присуство бројних пријатеља и родбине.

Пожар у коме је живот изгубила Хедија Мушановић  избио је исти дан када је настрадао и Новаковић, само неколико часова касније.

Ватра је у кући Мушановићеве у мјесту Узуновићи код Теочака букнула око 23 часа. Мјештани су касно увече примијетили пожар на њеној кући и одмах позвали  полицију  и ватрогасце који су брзо стигли. Када су угасили пожар у кући су пронашли угљенисано тијело жене.

Жртве

Од почетка године до сада у пожарима су настрадале три особе. Почетком јула у ватреној стихији живот су изгубили Илија Ђукић (74) из Југоваца код Приједора и Милан Деспотовић (79) из Слијепчевића код Брчког. Прва жртва пожара ове године забиљежена је у Требињу  3. јула. У ватреној стихији која је захватила ниско растиње на  њиви у  селу Угарци живот је изгубио Рајко Ћук који је покушао да од ватре  спаси стоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана