Ватра прогутала силос, викендицу и аутоотпад

Сања Амиџић
Ватра прогутала силос, викендицу и аутоотпад

Бањалука - Дио аутоотпада у мјесту Кола, викендица у Поребрицама, те силос за пиљевину предузећа "Интерлигнум" изгорјели су у три одвојена пожара која су букнула на подручју Бањалуке, Пелагићева и Теслића.

Повријеђених у овим пожарима није било, а укупна материјална штета износи десетине хиљада марака.

Ватрена стихија је у кругу предузећа "Интерлигнум" прогутала силос за сакупљање пиљевине.

Како су рекли у полицији, власник овог предузећа изјаснио се да је овим пожаром настала материјална штета од 39.000 КМ.

- До пожара је у понедјељак дошло највјероватније усљед преноса ужарене материје кроз вентилациони систем из погона предузећа - рекли су у Центру јавне безбједности Добој. 

Власник предузећа Стојко Петковић рекао је да је ватра прогутала филтер станицу која служи за одвајање пиљевине.

- Силос је висине око 12, а ширине шест метара. Налази се у близини објекта фирме и са њом је повезан цијевима. У једном моменту када се ватра распламсала пријетило је и самом објекту. Ватрогасци су стигли брзо на лице мјеста и пожар је угашен након пет или шест часова борбе - казао је Петковић.

У Пелагићеву је изгорјела викендица власништво Д. Ј. из тог мјеста који се налази на привременом раду у Аустрији.

Према полицијском саопштењу, у ноћи између понедјељка и уторка непознато лице или више њих објекат и дрвену хранилицу за дивљач полило је запаљивом течношћу и запалило.

- Викендица је у потпуности изгорјела, а колика је штета власник ће се изјаснити након доласка из иностранства - казали су у добојској полицији. Додали су да је о овом случају обавијештен дежурни тужилац који је наредио даљу истрагу. Према незваничним информацијама, овај случај полицији су пријавиле комшије.

Ватрена стихија захватила је јуче аутоотпад око четири часа иза поноћи у засеоку Милаковићи.     

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је полиција изашла на лице мјеста гдје ће након увиђаја бити познат узрок избијања ватре.

- Колика је материјална штета биће накнадно утврђено - казали су у полицији. Како сазнајемо, изгорјела су три старија возила.

Осим ових пожара, у мјесту Будак код Поточара ватра је прогутала шупу када је Е. Д. из Сребренице на њиви палио коров и ниско растиње одакле се ватра проширила на објекат.

Изгорио "ауди"

Полиција трага за особом која је у Источној Илиџи запалила "ауди А4" који је 24. марта украден у Сарајеву.

Из полиције је саопштено да је возило, које је запаљено у  уторак поподне, потпуно изгорјело. Претрагом терена пронађен је и "пежо 307" који је такође претходно украден у Сарајеву. Он ће бити враћен власнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана