Ватра прогутала још два живота

Горан Обрадовић
Ватра прогутала још два живота

Котор Варош, Прњавор - Анђа Богданић (78) из Масловара код Котор Вароша и Зоран Благојевић (54) из Прњавора настрадали су у два одвојена пожара .

До пожара у којем је настрадала старица Богданић дошло је јуче ујутро нешто прије шест часова у кући у којој је живјела сама у Масловарама.

До закључења овог броја "Гласа Српске" није био завршен увиђај, а претпоставља се да је кућу запалио шпорет или неисправна електроинсталација.

Мирко Богданић, син несретне старице, испричао је да његова мајка живјела седам година сама и да је он први примијетио ватру и дим из куће.

- Живим стотињак метара даље од куће гдје је живјела моја мајка и јуче око шест часова примијетио сам како дим и ватра избијају из куће. Одмах сам позвао ватрогасце и отрчао до куће, међутим било је касно - истакао је Богданић.

Он је рекао да је покушао да уђе у кућу, али од дима и ватре није могао прићи.

- Убрзо су дошли и ватрогасци који су угасили ватру и извукли тијело. Никада раније у кући није било проблема са инсталацијама, па највјероватније да је ватра из шпорета   изазвала пожар - рекао је Богданић.

Извор близак истрази испричао је да је ватрогасцима проблем представљало што се кућа налази на веома неприступачном терену.

- Кућа је на брду поред пута и нема правог пута који води до ње, а и снијег није био очишћен. Због тога ватрогасци нису могли камионом да дођу до куће, већ су коришћене "ладе ниве", уз помоћ којих је локализован пожар - појаснио је наш извор.

Након што су угасили ватру, ватрогасци из Котор Вароша јуче су очистили згариште како би инспектори противпожарне заштите могли обавити увиђај и утврдити шта је тачан узрок пожара.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да је до другог пожара у којем је настрадао Благојевић дошло у суботу, а да је пожар изазван његовом непажњом.

- Обављен је увиђај и нису пронађени трагови који би указивали на постојање кривичног дјела. О пожару је упознат и дежурни тужилац - рекли су у полицији.

Према незваничним информацијама Благојевић је у суботу био у кући и пушио цигарету, те је навјероватније заспао и цигарета му је пала на постељину.

- Пламен се убрзо проширио и Благојевић се највјероватније угушио од дима. Када су ватрогасци угасили ватру, нашли су тијело Благојевића у кревету и било је до пола угљенисано - појаснио је наш извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана