Утајом пореза и доприноса оштећен буџет за 87.650 КМ

Срна
Утајом пореза и доприноса оштећен буџет за 87.650 КМ

БАЊАЛУКА- Лице из Бањалуке М.Н. осумњичено је за утају пореза и доприноса чиме је оштећен републички буџет за 87.650 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ово лице се сумњичи да је у јулу 2015. године купило непокретности у власништву друштва са ограниченом одговорношћу из Челинца, а потом те непокретности продало трећем лицу 2020. године за знатно већи износ.

Неколико дана послије тога, ово лице је поднијело пореску пријаву у којој је био пријављен знатно мањи капитални добитак, односно није исправно попуњена пореска пријава.

Након извршене контроле купопродаје непокретности извршена је рекапитулација утврђених обавеза за уплату на основу пореза на капиталне добитке у износу од око 87.650 КМ, за колико је наведено лице оштетило буџет Републике Српске, а себи прибавило противправну имовинску корист.

Против овог лица поднесен је извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву.

Полиција је јуче ухапсила лице Д.Р. из Бањалуке због сумње да је 27. маја из једног бањалучког угоститељског објекта украло 890 КМ тако што је искористило непажњу конобара и из ладице шанка узело новчаник у којем је био новац.

Ухапшено је и лице  М.Т. из Бањалуке осумњичено за крађу више артикала из једног тржног центра у Лакташима 4. маја.

О оба наведена случаја обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана