Уплатио багер који никада није добио

Горан Обрадовић
Уплатио багер који никада није добио

Источно Сарајево - Паљанин В. Ч. пријавио је полицији у Источном Сарајеву да га је непозната особа преварила тако што јој је уплатио 10.000 марака за багер који му никада није испоручен, потврђено је у полицији.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево рекли су да интензивно раде на расвјетљавању ове преваре.

- Оштећени В. Ч. пријавио је полицији да је путем интернет портала “Пик.ба” и мобилног телефона ступио у контакт са особом која се представила као М. С. Х. и који је рекао да је представник предузећа из Велике Британије. Он је с њим договорио куповину багера и доставио уплатнице на име особе коју је пријавио - рекли су у полицији.

Оштећени, који није желио да му објавимо име, рекао је да је 15. маја прошле године преко портала “Пик.ба” нашао багер и ступио у контакт са особом која га је продавала.

- Та особа се представљала као Мишел и рекао је да је представник компаније “Solution limited” из Велике Британије.  Договорили смо да уплатим новац на рачун, а да он у међувремену мени испоручи багер - рекао је оштећени.

Према његовим ријечима, он је у три наврата преко “Вестерн јуниона” уплатио 10.000 марака на рачун и име пријављеног у Енглеској и очекивао је да ће добити наручени багер.

- То је био договорени аванс, а касније сам требао остатак новца да уплатим. Након уплате послао ми је још два мејла и више нисмо контактирали. Вјеровао сам му јер ми је дао неколико својих адреса, а и та фирма и дан данас ради - рекао је наш саговорник.

Бренд менаџер портала “Пик.ба” Аида Старчевић рекла је да  својим клијентима сугеришу да буду опрезни приликом куповине и ако имају било каквих сумњи у вези са продавцем да их контактирају и тако буду сигурни да неће бити преварени.

На интернету се могу наћи исповијести грађана који тврде да су преварени приликом куповине путем интернета. Један од форумаша је навео да је наручио нов телефон “самсунг С3”, а да је потом добио пакет макарона, док други тврди да је наручио “notebook”, а добио цјепаницу буковине.

Из ЦЈБ Бањалука недавно је саопштено да је једна особа наручила клавијатуре и микрофон из Сарајева, а да је добио флашу воде, док је он послао компјутерске компоненте вриједне 800 марака. Полицији је такође раније Мићо С. из Градишке пријавио да је наручио навигацију за возило и уплатио 690 марака, а добио је пакет са књигама и звучнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана