Украдени парфеми вриједни више од 50.000 КМ

Горан Обрадовић
Украдени парфеми вриједни више од 50.000 КМ

Бањалука - Полиција трага за непознатим лоповима који су опљачкали парфимерију "Серђо" у улици Николе Пашића у центру Бањалуке и однијели скупоцјене парфеме вриједне више од 50.000 марака.

Према незваничним информацијама, лопови су у поменуту парфимерију провалили у сриједу око 3.30 часова, тако што су разбили стакло на улазним вратима.

Из Центра јавне безбједности Бањалука јуче нису давали информације у вези са овом тешком крађом.

Извор близак истрази испричао је да су се лопови највјероватније аутомобилом довезли пред парфимерију. Потом су разбили доње стакло на улазним вратима и кроз тај отвор ушли у радњу.

- Након што су ушли у радњу они су из излога покупили већу количину скупоцјених парфема које су потом убацили у аутомобил и побјегли у непознатом правцу. Када су ушли у радњу, знали су шта им је циљ да узму, па нису купили неке јефтиније парфеме или шминку која се такође налазила у унутрашњости - појаснио је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, у унутрашњости објекта налазе се безбједносне камере које су снимиле комплетну пљачку, а полиција је изузела те снимке и послала их на вјештачење.

Колико су лопови били дрски говори податак и да се од парфимерије "Серђо" на само 50 метара налази зграда Конзулата Србије коју обезбјеђују припадници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ. Ни то их није спријечило у њиховим намјерама.

Извор близак истрази истакао је да ово није прва пљачка парфимерија у центру Бањалуке, као и да се сумња да је ријеч о истој групи лопова и који највјероватније имају купце за украдене парфеме.

Прва већа крађа парфема у центру Бањалуке почињена је крајем октобра 2009. године када су лопови обили парфимерију "Мартимекс" у улици Веселина Маслеше и украли скупоцјене парфеме вриједне више десетина хиљада марака.

Тада су разбојници такође знали које парфеме треба да украду и покупили су само оне најскупље. У бијегу им је испало неколико парфема.

Само послије три мјесеца исте године лопови су опљачкали и парфимерију "Еуродалија" такође у улици Веселина Маслеше и однијели више од 100 скупоцјених парфема. Тада су остале двије торбе са украденим парфемима које нису успјели да изнесу.

Поменута парфимерија "Мартимекс" поново је била на мети пљачкаша половином марта 2011. године. Тада су лопови за само пет минута украли парфеме вриједне више од 100.000 марака.

Ниједна од ових тешких крађа до данас није разријешена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана