Укинуто рјешење о пуштању из притвора Липоваче и Глухалића

Срна
Укинуто рјешење о пуштању из притвора Липоваче и Глухалића

Сарајево - Врховни суд Федерације БиХ /ФБиХ/ укинуо је рјешење Кантоналног суда у Бихаћу о пуштању из притвора премијера Унско-санског кантона у техничком мандату Хамдије Липоваче и предузетника Алена Глухалића – потврдио је Липовачин адвокат Салих Хоџић.

Они су осумњичени за малверзације током реконструкције Спортско-рекреативног центра "Стенс" у Бихаћу.

Хоџић сматра да, због ступања на снагу федералног Закона о сузбијању корупције и организованог криминала 1. фебруара, одлучивање о судбини његовог брањеника требају преузети Врховни суд ФБиХ и Федерално тужилаштво.

Липовача и Глухалић остаће на слободи док не буде донесено ново рјешење.

Федерални медији наводе да су они пуштени без икаквих услова и мјера забране.

Липовача и Глухалић ухапшени су 17. децембра прошле године.

Липовача је тада обављао функцију начелника општине Бихаћ, а Глухалић је био власник грађевинске фирме "Агра" из Бихаћа.

Према налазима истражиоца, Липовача је као начелник општине Бихаћ, супротно Закону о јавним набавкама, потписао више анекса уговора и уговор о извођењу додатних радова на реконструкцији "Стенса" и на тај начин је увећан износ инвестиције, односно зарада грађевинске компаније.

Према првобитном уговору, изградња је требало да кошта 810.000 КМ, али је након наведених анекса вриједност пројекта порасла на чак 1,7 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана