Ухапшено пет осумњичених за педофилију

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Пет особа ухапшено је у наставку акције “Армагедон” због педофилије, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије.

У заједничкој акцији МУП-а Србије и полицијских управа у Београду, Крушевцу, Јагодини, Зајечару и Бору, која је спроведена по налогу Вишег тужилаштва у Београду, ухапшена су лица чији су иницијали М.Т. /33/ из Зајечара, Д.Д. /36/ из Трстеника, М.Б. /27/ из Мајданпека, Р.Р. /36/ из Параћина и С.С. /36/.

Ове особе се сумњиче да су извршиле кривична ђела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетника за порнографију.

Сумња се да су они коришћењем специјализованих апликација за дијељење фајлова или посебних претраживача, који омогућавају прикривање локације и анонимност, као и путем друштвених мрежа, са својих и лажних налога ступали у комуникацију са малољетницима и слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине.

Претресом станова осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малољетника у порнографске сврхе.

Откривени су и садржаји сексуалне експлоатације ђеце од три до 14 година, као и друге фотографије и видео-записи експлицитне злоупотребе ђеце у порнографске сврхе и поруке сексуалне садржине, којима су осумњичени полно узнемиравали дјецу и малољетнике, наводи се у саопштењу МУП-а.

Петоро ухапшених се сумњичи и да су уговарали састанак са малољетницима ради сексуалног односа.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

У МУП-у Србије истичу да је реализацији ове акције допринио приступ платформи

Националног центра за несталу и експлоатисану дјецу из Сједињених Држава.

Та платформа, којој Србија има директан приступ, слови за глобалног лидера у помоћи у спречавању отмица и проналажењу нестале дјеце и борби против сексуалне експлоатације малољетника на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана