Ухапшеним у случају »Босналијек« одређен притвор, потјернице за Арсланагићем и Кебеом

klix.ba
Ухапшеним у случају »Босналијек« одређен притвор, потјернице за Арсланагићем и Кебеом

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву одредио је притвор за све ухапшене у акцији "Бајер" а везано за криминал у сарајевском Босналијеку.

Такође, потврђено је да ће бити расписана међународна потјерница за Едином Арсланагићем и Бојаном Кебеом.

Једномјесечни притвор одређен је за Шефика Ханџића, Хасана Шепу, Амара Арсланагића, Самира Телибечиревића, Аиду Селвић, Изета Арсланагића и Јасмина Шепу.

Ових седам особа сумњичи се за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја и овлаштења, утаја пореза, кривотворење службене исправе, те склапање штетног уговора.

Подсјећамо, ове особе су лишене слободе у акцији Бајер, којој је претходила вишемјесечна криминалистичка истрага у оквиру које су документоване незаконите активности у фирми Босналијек Сарајево због којих је ова компанија, али и буџети ФБиХ и Кантона Сарајево оштећени за милионске новчане износе.

Тужитељка Сарајлија је образложила разлоге због којих осумњиченима који су криминалним радњама стекли вишемилионско богатство треба да се одреди притвор.

Тужиоци су додали да је Амар Арсланагић недавно поднио захтјев за изношење 30 скупоцјених умјетничких слика из БиХ, а ради трајног исељења у САД чије држављанство има, те је за њега као један од разлога за одређивање притвора наведено и бојазан од бјекства.

Кантонални суд уважио је скоро све захтјеве Тужилаштва па је притвор одређен по основу могућности утицаја на свједоке, скривања доказа, могућност бијега из земље итд.

Такође, дежурни портпарол у Кантоналном суду Сарајево потврдио је да слиједи расписивање међународне потјернице за Едином Арсланагићем и Бојаном Кебеом, који су у овом тренутку недоступни бх. полицијским и судским органима, а за које се вјерује да се налазе ван БиХ.

На јучерашњем рочишту адвокати Едина Арсланагића рекли су да се он не налази у бјекству већ да је отишао у САД-е одакле се враћа у недјељу те се намјерава јавити полицијским органима, пише Кlix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана