Ухапшени због серије пљачки кућа у Теслићу

С. А.
Ухапшени због серије пљачки кућа у Теслићу

Теслић - Славиша Марковић и Бајро Делић из Теслића ухапшени су због сумње да су у протекле три године на подручју ове општине починили десетине крађа.

Марковић и Делић су од 2013. године заједно или самостално опљачкали више кућа, а најчешће су им на мети биле куће чији власници раде у иностранству. Из кућа су односили све на шта су наилазили, почевши од бијеле технике и скупоцјеног пића, до машина и алата.

У Центру јавне безбједности Добој кажу да је полиција претресла куће у којима живе осумњичени и да су одузели предмете за које се сумња да су украдени.

- Пронађени су фрижидери, алат, каблови, пиће, радијатори и други предмети који се користе за кућну употребу - истакли су у ЦЈБ Добој.

Извор близак истрази казао је да су осумњичени украдене ствари продавали и затим дијелили новац, а дио плијена давали су и родбини.

- Један од украдених фрижидера нађен је код члана породице једног од осумњичених, а да је апарат украден, утврђено је на основу броја мотора који је имао његов власник - рекао је исти извор.

Добојска полиција расвијетлила је и крађу у стамбеној згради у улици Краља Твртка у Добоју. Полиција је ухапсила Емира Б. и Алмедина А. из Сарајева који су обили стан и украли златну огрлицу вриједну 4.000 марака. Станари су претходно пријавили полицији да су примијетили сумњиве особе у згради.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана