Ухапшени због лажне пријаве крађе ауто-дијелова

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полиција у Источном Новом Сарајеву ухапсила је Фочака чији су иницијали Д.С. због лажног пријављивања кривичног дјела и његовог суграђанина М.Р. због тешке крађе, док интензивно трага за лицем Ђ.В. из Гацка због тешке крађе.

Лице Д.С. се сумњичи да је у четвртак, 16. септембра, лажно пријавио да су му непознати извршиоци на паркинг-простору, у Улици Николе Тесле у Источном Новом Сарајеву, оштетили аутомобил "голф седам", из којег су украли више дијелова.

Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да су Д.С, М.Р. и Ђ.В. по претходном договору припремили возило за лакшу крађу дијелова, које су након крађе сакрили у кући код лица са Пала, чији су иницијали М.Т, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

На основу наредбе Основног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, у петак, 17. септембра, на Палама је извршен претрес куће и помоћних објеката које користи М.Т. током којег су пронађени и одузети украдени ауто-дијелови. Лице М.Т. сумњичи се за кривично дјело прикривање.

Након документовања предмета надлежном тужилаштву ће против Д.С, М.Р, Ђ.В. и М.Т. бити достваљен извјештај за почињена кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана