Ухапшени у акцији “Аперкат” предати у надлежност тужилаштва

Срна
Ухапшени у акцији “Аперкат” предати у надлежност тужилаштва

САРАЈЕВО - Четири лица, ухапшена у Сарајеву у акцији Федералне управе полиције кодног назива “Аперкат”, предата су у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, гдје ће бити задржана 24 часа у току којих треба да их испита поступајући тужилац и одлучи о даљим мјерама, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.

Лица чији су иницијали С.К, Т.К, Џ.К. и Н.Ш, која су ухапшена јуче, сумњиче се да су починила кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге, кривотворење јавне исправе, изнуда, обмана при добијању кредита, тешка крађа, помоћ починиоцу након почињеног кривичног дјела покушај убиства, оштећење туђе ствари, те недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Ова лица осумњичена су да су од почетка 2019. до хапшења дјеловала као удружена група и вршењем наведених кривичних дјела стекла незакониту корист у већем износу.

У саопштењу је наведено да су ова лица, између осталог, производила дрогу од амфетаминског уља и продавала дилерима дрогу на подручју Кантона Сарајево.

Ова лица осумњичена су и да су кривотворила личне карте и возачке дозволе, незаконито трговала аутомобилима, посуђивала новац на камату, те кривотворила документе за добијање кредита.

Приликом јучерашњих претреса стамбених и угоститељских објеката, те аутомобила осумњичених, пронађени су оружје, муниција, већа количина новца, кривотворени документи, дрога и бомба, а одузети су и мобилни телефони који ће бити вјештачени.

Њиховом хапшењу је претходила вишемјесечна истрага Федералне управе полиције и Тужилаштва Кантона Сарајево, уз асистенцију и Обавјештајно-безбједносне агенције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана