Ухапшени осумњичени за бацање бомбе на кућу начелника општине

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО – Полиција је данас у Сарајеву ухапсила двије особе због сумње да су јуче активирале експлозивну направу у непосредној близини породичне куће начелника сарајевске општине Стари Град Ирфана Ченгића, чиме је наступила материјална штета на објекту и аутомобилима.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, и у сарадњи са Обавјештајно-обевјештајном агенцијом БиХ, идентификовали су и лишили двије особе због сумње у почињење кривичног дјела, пише Кликс.

Како је саопштено из полиције, слободе су лишена два мушкарца, М.Х. (29) и Б.А. (32), оба из Сарајева, због основа сумње да су починили кривично дјело изазивање опште опасности.

Они се налазе у службеним просторијама Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево на криминалистичкој обради.

Такође, мушкарци лишени слободе се доводе у везу и са извршењем кривичног дјела активирања експлозивне направе у улици Крешталица, извршено дана 26. марта. У тој улици се налази кућа Ведада Дељковића, одборника у општини Стари Град.

-Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево настављају рад на документовању ових кривичних дјела и расвјетљавању свих околности њиховог почињења - саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Одмах након овог инцидента, начелник Ченгић је одржао конференцију за медије гдје је рекао да је рекао да мисли да је ријеч о застрашивању због свједочења након подигнуте оптужнице у предмету “Старт” у којем је осумњичени, између осталих, бивши начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић.

На конференцији се, такођер, обратио и Дељковић који је нагласио да ови “кукавички потези нису уплашили ни Ченгића ни њега”.

У истрагу о овом дјелу укључила се и Федерална управа полиције, а Ченгићу је додијељена полицијска заштита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана