Ухапшена три лица, пронађени оружје и муниција

Срна
Foto: klix.ba

САРАЈЕВО - Припадници Федералне управе полиције (ФУП) данас су, у наставку акције "Аперкат", ухапсили три лица из Сарајева, те одузели оружје, муницију и друге предмете.

Слободе су лишени Ф.Ш, О.Х. и С.З, а на основу наредбе Кантоналног суда у Сарајеву извршени су претреси стамбених објеката које користе осумњичени на четири локације на подручју Кантона Сарајево, и том приликом пронађени су и привремено одузети оружје, муниција, те други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку, саопштио је ФУП.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде у Федералној управи полиције у законском року бити предата на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево уз Извјештај о извршеним кривичним дјелима.

Акцију "Аперкат", која обухвата активности усмјерене против организованог криминала, недозвољене производње и стављања у промет опојних дрога, кривотворење исправа, неовлаштено држање оружја и експлозивних материјала, као и активности на документовању кривичног дјела убиство у покушају, ФУП спроводи под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево.

У склопу ове вишемјесечне истраге поред наведених лица, лишено је слободе још 11 лица из Сарајева, код којих су приликом претреса пронађени и одузети одређена количина опојне дроге канабис, амфетамин, кокаин, дробилица, средства за паковање и вагање, мобилни телефонски апарати и СИМ картице, оружје, муниција, те други предмети који потичу или доводе у везу са предметним кривичним дјелима.

Такође у склопу ове истраге, полицијски службеници ФУП-а су у ранијем периоду на подручју Кантона Сарајево лишили слободе 10 лица код којих је приликом претреса пронађена опојна дрога коју су исти купили од осумњичених и њима се ставља на терет кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана