Ухапшена два лица, пронађени дрога и оружје

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Сарајевска полиција извршила је претрес двије локације у општини Нови Град, те ухапсила двије особе због кривичних дјела у вези са злоупотребом дроге, те нелегалног посједовања наоружања, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево.

У саопштењу се додаје да су припадници Одјељења за борбу против злоупотребе опојних дрога, заједно са припадницима четврте Полицијске управе јуче у поподневним часовима извршили претрес аутомобила "пасат" и стан у Улици Салиха Бехмена у насељу Алипашин мост, које користи лице чији су иницијали Н.Б. (35).

Том приликом пронађено је и одузето око 200 грама спида, дигитална вага, пиштољ "ЦЗ М-57", калибра 7,62 милиметра са оквиром и пет метака истог калибра.

Извршен је претрес и стана и пратеће просторије у Улици Суље Јахића, општина Нови Град Сарајево, који користи лице чији су иницијали А.Т. (28), гдје је пронађена и одузета пушка са припадајућим оквиром без муниције, те по пакетић спида и марихуане, као и таблета екстазија.

Због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и посједовање ватреног оружја без одобрења надлежног органа, ухапшен је Н.Б.

Ухапшено је и лице А.Т. због сумње да је починило кривична дјела посједовање и омогућавање уживања опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, навели су из МУП-а Кантона Сарајево.

О наведеном је обавијештен дежурни кантонални тужилац, а осумњичени су након хапшења доведени на крим-обраду у службене просторије МУП-а, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана