Ухапшен убица старице из Градишке

Милан Вујић
Ухапшен убица старице из Градишке

Нова Градишка - Иван Шпанић (53) из Старог Петровог Села код Нове Градишке ухапшен је због сумње да је у понедјељак у центру Градишке убио Смиљу Опачић (82) из Градишке.

До закључења овог броја "Гласа Српске" Шпанић се налазио на криминалистичкој обради у хрватској полицији.

Према незваничним информацијама, Шпанић је одраније познат полицији због покушаја убиства и више тешких крађа.

- Опсежном акцијом припадника Центра јавне безбједности Бањалука и припадника МУП-а Хрватске, која се спроводила у четвртак на петак на подручју Нове Градишке, лоциран је осумњичени и том приликом прикупљен је велики број материјалних доказа који би могли помоћи у расвјетљавању убиства - рекао је извор близак истрази.

Шпанић је одраније познат полицији у Хрватској због покушаја убиства, као и више тешких крађа. Такође, сазнајемо да је Шпанић од 1983. године до 1987. године одслужио затворску казну у Казнено-поправном заводу Лепоглава.

Шпанића су камере снимиле на зеленој пијаци у Градишци како из пиљарнице краде новчаник, а друге камере видео-надзора су га снимиле недалеко од породичне куће Опачићеве, док бројни свједоци вјерују да су га видјели и у самој кући.

- Он је на више снимака видео-надзора у Градишци примијећен како се креће по граду. Снимљен је камером видео-надзора на граничном прелазу како ужурбано прелази пут. Многи грађани су убијеђени да су осумњиченог видјели близу куће, док једна од радница киоска на граничном прелазу каже да га је видјела како неколико пута пролази поред киоска, а затим одлази у непознатом правцу - испричао је поменути извор.

Према његовим ријечима, Шпанић је аутомобил паркирао недалеко од граничног прелаза на паркингу. Наши извори тврде да се ради о "мерцедесу", који је неколико дана стајао на паркингу. Међутим, он посједује још два аутомобила у Хрватској.

Полиција за сада ради на расвјетљавању овог случаја, али их највише буни мотив убиства. Како сазнајемо, уколико буде установљено да је убио старицу, највјероватније ће бити изручен БиХ током почетка идуће седмице.

Постоји сумња да је Шпанић познавао старицу пошто је и она дуго живјела у Новој Градишци, као и да је сумњао да има већу количину новца у кући.

Подсјећамо, старица је пронађена мртва у уторак у подруму своје куће. Утврђено је да је убијена ударањем дрвеном дршком метле по глави. Убица је највјероватније у понедјељак увече ушао у подрум Опачићеве куће у којој је живјела сама. Полиција сумња да га је старица затекла у крађи и да је он онда брутално претукао дршком, а потом побјегао. Током увиђаја пронађен је празан новчаник Опачићеве па се сумња да је послије убиства узео новац.

Обдукцијом тијела Смиље Опачић, која је урађена у Заводу за судску медицину РС, утврђено је да су узрок њене смрти тешке повреде главе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана