Ухапшен осумњичени за убиство адвокатa Јасмине Коричић

nezavisne.com
Ухапшен осумњичени за убиство адвокатa Јасмине Коричић

Бихаћ - Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су данас на граничном прелазу Изачић, надомак Бихаћа, Мухамеда Будимлића (52), који је осумњичен за убиство адвокатице Јасмине Коричић, прије нешто више од три седмице у Бихаћу.

Он би током дана требало да буде предат МУП-у УСК на даље поступање, с обзиром на то да је за њим раније расписана потјерница, а данас саслушан у Тужилаштву УСК, које води истрагу у овом случају.

Према незваничним информацијама, Будимлић је допутовао из Аустрије, гдје живи и ради, како би се добровољно предао полицијским органима, након што су прије неколико дана полицијски истражитељи преко чланова породице ступили с њим у контакт. Према тим информацијама, Будимлић негира да има било какве везе с овим случајем.

Иначе, он је из засеока Подгредине, који се налази у мјесној заједници Стијена, надомак Цазина, а већ деценијама живи и ради у аустријском граду Салцбургу. Полиција га сумњичи да је поставио експлозивну направу, која је усмртила Коричићеву, а наводни мотив за убиство је судски спор којег је Будимлић прије више година водио с бившом супругом Фатимом и сином Хасаном, у вези с расподјелом имовине.

У том спору његову бившу супругу и сина заступала је управо Коричићева, када им је припао већи дио некада заједничке имовине, с чим се Будимлић никада није могао помирити. Према изворима блиским истрази, полицијски истражитељи су, приликом прегледа судских случајева које је водила Коричићева, означили Будимлића као једног од осумњичених, али је он у том тренутку већ био отпутовао у Аустрију. Резултати анализе ДНК узорака узетих с мјеста убиства додатно су учврстили полицијске истражитеље у убјеђењу да би Будимлић могао бити потенцијални извршилац овог дјела, а није искључена ни могућност да је имао помагача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана