Ухапшен младић који је пријетио да ће у Сарајеву извршити масакр попут оног у школи у САД

Јасмина Салопек
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ притвор за Хамзу Чардаклију (20), осумњиченог за тероризам, потврђено је "Гласу Српске".

Младић, који је рођен у Брчком, а настањен у Сарајеву гдје студрира, је ухапшен прексиноћ у Сарајеву због виртуелних пријетњи да ће направити масакр у Сарајеву по узору на онај који се недавно десио у школи у САД.

Притвор је предложен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ које је навело иницијале осумњиченог.

Осумњиченог су ухапсили припадници Федералне управе полиције након информација запримљених од партнерских институција из иностранства, а идентификовали су га и лоцирали специјализовани истражиоци за високотехнолошки криминал, на подручју сарајевске општине Нови Град.

Тужилаштво БиХ је саопштило да га терете га да је користећи своје знање из области информационих технологија, путем интернета, на иностраном интернет серверу и порталу за размјену порука, износио коментаре о недавним пуцњавама и убиствима ученика у САД, као и пријетње оружаним нападом и предузимањем оваквих терористичких активности, на подручју Кантона Сарајево.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама у БиХ и иностранству, наставља интензивну истрагу о овом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана